Kasvu Open täräyttää isompaan sarjaan: ensi vuonna Jyväskylässä jaossa miljoonapalkinto

Yritysten kasvun sparrausohjelman Kasvu Openin pääpalkinto nousee ensi vuonna jopa miljoonaan euroon, mikä nostaa Kasvu Openin painoarvoa selvästi. Palkinto toteutetaan yhdessä pohjoismaisen sijoituspalveluyritys Innovestorin ja Nordean kanssa. Se jaetaan ensimmäisen kerran vuoden kuluttua Jyväskylässä.

Sijoittajan suosikki 2019 -pääpalkintona on 1 000 000 euron kasvurahoitus, joka koostuu pääomasijoittaja Innovestorin rahoituskierroksen 500 000 euron pääomasijoituksesta ja Nordean 500 000 euron kasvulainasta.

Torstaina julkistetun palkinnon saaja valitaan Kasvu Openiin ensi vuoden aikana osallistuvien yritysten joukosta.

– Miljoonan euron kasvupalkinto on erittäin merkittävä Suomen mittakaavassa, Innovestorin toimitusjohtaja Tommi Äijälä sanoo.

Hänen mukaansa pienille kasvuyrityksille Suomessa on melko hyvin tarjolla rahoitusta, mutta miljoonarahoituksen saaminen on pullonkaula Suomessa.

Kasvu Openin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen uskoo, että uusi palkinto nostaa Kasvu Openiin hakevien yritysten määrän yli tuhanteen. Tänä vuonna sparrausohjelmaan haki yli 800 yritystä.

– Innovestorin ja Nordean yhteensä miljoonan euron palkinto asettaa meidät nyt aivan uudelle tasolle, hän sanoo.

Kasvu Open on auttanut vuodesta 2011 lähtien, ensin Keski-Suomessa ja sittemmin valtakunnallisesti, 1 700:aa pientä ja keskisuurta yritystä kasvamaan antamalla näille asiantuntijoiden ilmaista opastusta.

– Homman juju on siinä, että Suomeen on luotu kasvuyritysten kansanliike, Valkeinen sanoo ja huomauttaa, että Kasvu Open ei itse tee bisnestä.

Äijälä sanoo, että Kasvu Openissa on mukana kiinnostavia yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa voimakkaasti.

–  Pystymme tuomaan merkittävää lisäarvoa osaamisemme ja verkostojemme kautta mukana oleville yrityksille. Kanssasijoituspalvelumme kautta haluamme myös antaa mahdollisuuden muille sijoittajille tukea yhtä Suomen parasta kasvuyhtiötä sijoituksen muodossa, hän kertoo.

Innovestorin kautta on sijoitettu kaikkiaan 125 miljoonaa euroa yhteensä yli sataan yhtiöön.

Kasvu Openin pääyhteistyökumppani alusta asti on ollut Nordea, joka on linjannut yhteistyön olevan yhtiölle keino kantaa yhteiskuntavastuuta.

– Kasvulaina on nimenomaan hieman pidemmällä olevalle kasvuyhtiölle räätälöity, usein pääomasijoitukseen yhdistetty ja kasvun kiihdyttämiseen sopiva lainaratkaisu, kertoo Nordean startup- ja kasvuyrityspankin johtaja Vesa Riihimäki.

Hänen mukaansa Kasvu Open vaikuttaa ympärivuotisena toimintana oikeasti.

– Yritys ei saa rahalla parempia mentoreita kuin täällä saa ilmaiseksi, hän sanoo.

Sijoittajan suosikki 2019 -palkinnon saajalle ei ole rajattu tiukkaa toimialaa tai kasvuvaihetta. Olennaisina kriteereinä ovat yrityksen ja sen tiimin näytöt, osaaminen sekä yhdessä arvioitu halu ja kyky vauhdittaa kasvua. Pääpalkinnon myöntäminen edellyttää pääomasijoitus- ja kasvulainaehtojen täyttymistä.

Sijoittajan suosikki -valmennusohjelmaan valitaan kesällä 2019 Kasvu Openin 100 finalistin joukosta 5–10 yritystä. Valmennusohjelma toteutetaan alkusyksyllä 2019 ja ohjelman jälkeen valitaan lopullinen voittaja.

Sijoittajan suosikki 2019 -palkinnon voittaja julkistetaan Kasvu Open -karnevaalissa ensi lokakuussa Jyväskylässä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .