Kasvu Openiin osallistuu 839 yritystä

Suomen suurimpaan pk-yritysten kasvun sparrausohjelma Kasvu Openin osallistuu tänä vuonna 839 yritystä eri puolelta maata. Ne lähettivät kilpailuun 1 295 kasvusuunnitelmaa.

Kiinnostus Kasvu Openiin on kasvussa, sillä hakijoita on 122 enemmän kuin viime vuonna. Selvästi eniten hakemuksia tuli Uudeltamaalta (232), Keski-Suomesta (73) ja Pirkanmaalta (71).

– Aktiivisuus Keski-Suomessa suhteessa talousalueen kokoon pohjautuu työhön, mitä Kasvu Open on synnyinseudullaan tehnyt jo seitsemän vuoden ajan, analysoi toimitusjohtaja Uljas Valkeinen Kasvu Open Oy:stä.

Eniten hakijoissa on ict- ja ohjelmointialan yrityksiä ja yrityksiä, jotka tarjoavat digitaalisia ratkaisuja monipuolisesti eri toimialoille, esimerkiksi energia-alalle, liikenteeseen, matkailuun tai sosiaali- ja terveysalalle. Lähes yhtä paljon tuli hakemuksia eri teollisuusalojen yrityksiltä.

–Jos digitalisaatio olisi oma toimialansa, se näkyisi tämän vuoden osalta suurimpana palkkina kaikista, kertoo Kasvupolku-fasilitoija Nina Rautiainen.

Yrityksille oli alkuvuoden aikana tarjolla 27 maksutonta alueellista tai toimialakohtaista sparrausohjelmaa.

Valtakunnallinen finaali lokakuussa

Hakeneista 420 yritystä pääsi mukaan eri alojen asiantuntijoiden sparraukseen. Pääsykriteerinä oli uskottava kasvusuunnitelma.

Yritykset ovat kohdanneet sparraajia luottamuksellisissa tapaamisissa. Kultakin polulta on valittu parhaiten kasvupotentiaalia omaava yritys sekä kunniamaininnan saaja, jotka etenevät syksyn valtakunnallisiin sparrauksiin ja edelleen Kasvu Openin valtakunnalliseen finaaliin. Se pidetään ensi lokakuussa.

Finaaliin valikoituu yhteensä sadan yrityksen joukko Kasvupolkujen parhaimmistosta, josta valitaan Suomen kasvunnälkäisimmät yritykset Startup- ja Start Again -sarjoissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .