Kasvuennusteita korjataan ylöspäin – Myös Ilmarinen ja Handelsbanken nousivat kolmen prosentin kerhoon

Ilmarinen on lukuisten muiden ennustajien tapaan nostanut arviotaan Suomen talouskasvun vauhdista.

Työeläkeyhtiö Ilmarinen ennustaa kolmen prosentin talouskasvua tälle vuodelle. Ensi vuodelle Ilmarinen povaa 2,5 prosentin kasvua.

Ilmarinen on lukuisten muiden ennustajien tapaan nostanut arviotaan Suomen talouskasvun vauhdista. Edellisessä ennusteessaan toukokuussa Ilmarinen arvioi Suomen talouden kasvavan kahden prosentin vauhtia tänä ja ensi vuonna. Kasvun moottorina on viennin ja investointien voimakas kasvu.

– Ennakoimme viennin määrän kasvavan tänä vuonna noin 10 prosenttia. Viennin kasvua tukee myös kilpailukykysopimus, jonka seurauksena yksikkötyövoimakustannukset alenevat hieman ja kilpailukyky paranee, sanoo Ilmarisen taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja Jaakko Kiander.

Myös Handelsbanken arvioi tänään julkaistussa ennusteessaan Suomen talouden kasvavan aiemmin arvioitua ripeämmin. Pankki ennustaa tälle vuodelle 3,3 prosentin talouskasvua, kun vielä kesäkuussa arvio oli 2,7 prosenttia. Pankki ennustaa kasvun hiipuvan ensi vuonna kahteen prosenttiin ja sitä seuraavana runsaaseen prosenttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.