Kasvun polulla: Gälliwashere vie yritykset pelipöydälle keskustelemaan

Korttikonsultit luottavat pelillisyyteen.

Kortti kääntyy. ”Meillä on selkeät roolit ja vastuu”, siinä sanotaan. Seuraa keskustelua, jonka lopputulema kirjataan ylös. Gälliwashere-konsulttiyrityksen tavoite on saada yritykset kehittämään liiketoimintaansa keskustelun kautta.

Jyväskyläläinen yritys myy lauta- ja korttipelisessioita sekä itse pelejä.

– Asiakkaat tykkäävät, kun ei tarvitse ostaa meitä vaan pelejämme. Perinteisten konsulttien kautta haetaan samoja asioita kuin meidän kauttamme, kertoo yrittäjä Ville Häll.

Pelillisyys on ollut monella alalla nosteessa jo useita vuosia. Jyväskyläläiset Häll ja Jussi Galla pohtivat muutama vuosi sitten yhdessä tapaa, jolla ihmiset saataisiin keskustelemaan yritysasioista hauskemmin ja vapautuneemmin.

Topaasi syntyi ensin

Lautapeli Topaasia syntyi ensin, myöhemmin liuta erilaisia korttipelejä. Nyt erilaisia teemoja on valikoimassa hieman alle 20.

– On toki olemassa monia muitakin joilla synnytetään keskusteluja, mutta ne eivät varsinaisesti ole pelejä.

Yritys osallistui Kasvu Openiin myös viime vuonna. Häll kertoo yrityksen tilanteen muuttuvan nopeasti, mikä tekee kisaan palaamisesta mielekästä.

– Selkeät tee näin -ohjeet katoavat helposti arjen myllerryksessä. On hyvä muistaa, että kaikkea ei voi tehdä yhtä aikaa, fokusointi kannattaa, hän pohtii.

"Kehityssettejä"

Seuraavaksi yrityksen suuntana on kehittää yksittäisiä pelejä pidemmiksi yritysten ”kehitysseteiksi”. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on myös kääntää tuotteita englanniksi.

– Saksaan on menossa syksyllä yksi peli, Virossa ollaan lisäksi käyty jo esittelemässä.

Ajatuksissa on myös digitalisoida pelisessioiden tiedonkeruu ja analyysien kokoaminen. Gälliwasheren tuotteet tulevat kuitenkin pysymään analogisesti pöydällä.

– Ihmiset ovat tietokoneella päivät pitkät, oli työ mikä tahansa. Korteilla tai laudalla pääsee siitä maailmasta irrottautumaan.