Katainen: Irlannin hätäapulainojen korot keskustelussa

Irlannille myönnettyjen hätäapulainojen korkojen taso on mukana keskusteluissa, kun Euroopan konservatiivijohtajat kokoontuvat tänään yhteisen illallispöydän ääreen.

Kokousta isännöivä valtiovarainministeri Jyrki Katainen sanoo, että Suomi suhtautuu hyvin kriittisesti näiden talousvaikeuksien takia myönnettyjen lainojen uudelleenjärjestelyyn. Helsingin keskustassa järjestettävään kokoukseen osallistuu myös Irlannin tuore pääministeri Enda Kenny, joka on toivonut korkojen alentamista.

Konservatiivijohtajien keskusteluiden pääaiheena ovat talouspolitiikan koordinaatiotoimet. EU-parlamentin puhemies Jerzy Buzek sanoi ennen kokousta, että myös Lähi-itä sekä Pohjois-Afrikan levottomuudet nousevat puheenaiheiksi.

Kokouksessa ei tänä iltana tehdä varsinaisia päätöksiä, vaan tarkoitus on valmistautua myöhemmin tässä kuussa pidettäviin kahteen EU-huippukokoukseen ja muodostaa konservatiivipuolueiden yhteinen kanta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.