Katainen näkee euron valuvikojen korjautuvan

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) arvioi, että euron perusteet ovat vahvistumassa merkittävästi jo tähän asti tehdyillä päätöksillä.

- Ehkä ne suurimmat valuviat on voitu nyt korjata, kun vain kaikki aiemmin tehdyt päätökset saadaan täytäntöön, Katainen arvioi EU-huippukokouksen jälkeen Brysselissä.

Tärkeimpiä näistä ovat Kataisen mukaan talouskuria tiukentavat sopimukset sekä pankkiunionin perustaminen. Sen osalta löydettiin jo sopu yhteisestä pankkivalvonnasta.

Pääministerin mukaan euromaiden kiireellisin ja suurin haaste on ensi vuonnakin kriisin syventymisen estäminen. Etenkin euroalueen suuret taloudet Espanja ja Italia on pystyttävä pitämään normaaleilla yksityisillä lainamarkkinoilla. Katainen toivoi tähän työhön poliittisesti suotuisia olosuhteita viitaten oletettavasti Italiaan, jonka taloutta kuntoon saanut Mario Monti on väistymässä pääministerin paikalta.

Huippukokouksessa piisasi maireita ilmeitä, sillä pankkivalvonnan ohella jäsenmaat pääsivät huippukokouksen alla pitkän väännön päätteeksi sopuun myös Kreikalle myönnettävästä lainaerästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.