Katainen uudesta EKP-johtajasta: Suomen ystävä

EU-huippukokous on vahvistanut italialaisen Mario Draghin valinnan Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi. Draghin ensi syksynä alkava toimikausi jatkuu vuoteen 2019.

Draghi, 63, korvaa EKP:tä kahdeksan vuotta johtaneen ranskalaisen Jean-Claude Trichet'n, joka siirtyy eläkkeelle lokakuun lopussa.

Draghi tulee uudelle pallilleen Italian keskuspankin pääjohtajan paikalta, mitä tehtävää hän on hoitanut vuodesta 2005.

Tätä ennen Draghi ehti hankkia kokemusta muun muassa pankkijätti Goldman Sachsin palveluksessa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on tyytyväinen pääjohtajavalintaan. Suomi on tukenut pääjohtajaksi Draghia, joka Kataisen mukaan on tunnettu Suomen ystävä.

Katainen ei pitänyt problemaattisena, että pääjohtaja nimitetään Italiasta, jota on pidetty yhtenä mahdollisena euroalueen kriisimaana Kreikan, Irlannin ja Portugalin jälkeen.

Ekonomisteja on huolettanut muun muassa Italian julkinen velka, jonka arvioidaan nousevan tänä vuonna yli 120 prosenttiin maan bruttokansantuotteesta. EU:n taloussääntöjen mukaan julkinen velka ei saisi ylittää 60 prosentin rajapyykkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.