Katsastusketju laajentaa autojen huoltoon – "Pelkällä katsastuksella eläminen vaikeutui"

Katsastusalan ketju Plus Katsastus Oy laajentaa toimintaansa autojen huoltojen ja korjaukseen. Plus Katsastuksen tytäryhtiö Plus Pikahuolto Oy avasi ensimmäisen toimipisteensä tällä viikolla Turussa, ja seuraava aloittaa kesällä Vantaalla.

– Myös muita kaupunkeja on pohdinnassa. Katsomme ensin, miten toiminta lähtee käyntiin, yrittäjä Mikko Eskelinen kertoo.

Hän ei osaa vielä arvioida, perustaako yritys huollon myös Jyväskylään.

Turussa Plus-konsernin katsastus ja korjaamo eivät ole samassa tilassa, mutta ne sijaitsevat kuitenkin samassa pihapiirissä. Eskelisen mukaan toiminta tullaan eriyttämään kaikilla paikkakunnilla, jonne pikahuolto perustetaan. Hän korostaa, että toiminta vaatii selkeitä eettisiä pelisääntöjä.

– Asentajat eivät katsasta eivätkä katsastajat korjaa, hän linjaa.

Myöskään asiakashankintaa ei tehdä katsastuksen yhteydessä.

– Missään nimessä ei saa myydä oman korjaamon remonttia autoilijalle, jonka auto on hylätty meillä katsastuksessa. Asiakas voi itse toki valita meidän huoltomme.

Lakimuutos syynä

Eskelisen mukaan toiminnan laajentuminen johtui viime kesän voimaan tulleesta lakimuutoksesta, joka salli autokorjaamoille katsastukset ja katsastusfirmoille autojen huollot ja korjaukset.

– Lakimuutoksen takia pelkällä katsastuksella eläminen vaikeutui. Katsastushinnat ovat romahtaneet. Paikoin katsastusta myydään jo 19 eurolla (ilman mittauksia). On pakko saada lisää volyymia.

Plus Katsastuksella on kaikkiaan 14 katsastusasemaa, joista kaksi Jyväskylässä. Muut asemat ovat Lounais-Suomessa, Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla.

Plus Katsastuksen omistajia ovat Eskelinen sekä Marko Aavikko, Pasi Tenho ja Jukka Tervola. He omistavat myös Plus Pikahuollon, jossa omistajana on lisäksi yhtiön toimitusjohtaja Tomi Jokinen.

Eskelisen ja Tenhon tausta on K1 Katsastajissa, jonka he myivät kahdeksan vuotta sitten espanjalaiselle katsastus- ja tarkastusalan yritykselle. Sittemmin K1 Katsastajat siirtyi pääomasijoittajien haltuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.