Kauppakamari parantaisi työllisyyttä – Keski-Suomen työllisyysaste vain 68,1

Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen peräänkuuluttaa työllisyysasteen nostoa. Nykyisin Suomen työllisyysaste on noin 72 prosenttia, mutta Keski-Suomessa vain 68,1 prosenttia.

– Kuten julkisuudessakin on paljon keskusteltu, seuraavan hallituksen työlistalle on otettava työllisyysasteen nosto. Työllisyysprosentti olisi tarpeen nostaa 80 prosenttiin ensi vuosikymmenen loppuun mennessä, Hiltunen vaati.

Kauppakamareiden linjausten mukaan työn tekemisen ja teettämisen on oltava aikaisempaa kannattavampaa niin työntekijöiden kuin työnantajien näkökulmasta.

Kauppakamarit julkistivat maanantaina vaalitavoitteitaan ensi eduskuntavaaleihin. Seuraava hallitusta kehotetaan muun muassa sosiaaliturvajärjestelmän uudistukseen.

– Sosiaaliturvajärjestelmästä on muodostunut vuosikymmenten kuluessa vaikeasti hahmotettava kokonaisuus, joka sisältää monenlaisia kannustinloukkuja. Ansiotulojen verotusta ja sosiaaliturvaa tulisi kehittää siten, että työn vastaanottaminen on kaikissa tilanteissa kannattavaa, tiedotteessa vaaditaan.

– Lisäksi ansiotulojen verotusta tulisi keventää ja ylin marginaalivero asettaa 50 prosenttiin.

Kauppakamariryhmä esittää uudistuksia myös osaavan työvoiman, työllisyyden ja kestävän julkisen talouden ja sujuvamman sääntelyn kehittämiseksi. Lisäksi ohjelmassa esitetään itsesäätelyyn perustuvia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä liikenteen ja infrastruktuurin rahoitukseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .