Kauppakeskus Seppä sai tunnustusta ympäristöasioiden hoidosta

Jyväskylän Seppälässä sijaitseva kauppakeskus Seppä on saanut tunnustusta ympäristöasioiden hoidosta. Sepälle on myönnetty platinatason LEED-ympäristösertifikaatti.

Ympäristösertifioinnin avulla varmennetaan rakennuksen energiatehokkuus, ympäristövaikutukset sekä terveelliset sisäolosuhteet käyttäjille. Sepässä nämä seikat on huomioitu muun muassa vettä säästävillä vesikalusteilla sekä ihmismäärän ja lämpötilojen mukaan säätyvän ilmanvaihdon avulla.

Maakunnan suurin aurinkovoimala

Kauppakeskuksen katolle asennettiin vuoden 2017 lopussa yhteensä 1 670 kappaletta aurinkopaneeleja.
Aurinkovoimalan pinta-ala on yhteensä 6 000 neliötä, mikä tekee siitä Keski-Suomen suurimman, mutta myös valtakunnallisella tasolla merkittävän aurinkovoimalan.

Aurinkopaneelit muuntavat auringosta tulevan säteilyn sähköksi. Kiinteistön jäähdytykseen, ilmanvaihtoon ja valaistukseen käytettävä sähkö saadaan osittain aurinkovoimalasta. Näiden lisäksi sähköä hyödynnetään 18 sähköautopaikkaan, jotka sijaitsevat Sepän lämmitetyssä pysäköintihallissa.

Aurinkoenergiaa hyödynnetään myös passiivisesti, sillä Seppä on yksi Suomen valoisimmista kauppakeskuksista suuren luonnonvalon ansiosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .