Kauppakulmaan tulossa mittava kauppakeskus ja asuntoja

Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä ei usko, että Jyväskylän keskustaan syntyy lähivuosina uutta kauppakeskusta.

–Olisin aidosti yllättynyt, jos jokin kauppakeskushanke lähtisi keskustassa liikkeelle, hän arvioi Keskisuomalaiselle.

Määtän mukaan keskustassa on jo nyt sen verran runsaasti tyhjää tilaa, että uusi keskus vain johtaisi muuttoliikkeeseen kauppakeskuksesta toiseen.

Hän ei maininnut mitään kauppakeskusta nimeltä, mutta esimerkiksi Kauppakulmaan Kävelykadun varressa suunnitellaan mittavaa kauppakeskusta, jonka yläkerroksiin sijoittuisi asuntoja.

Useita kertoja siirtynyt Jyväskylän Kauppakulman laajentaminen alkaa kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua, sillä keskuksen suunnitelmia on muutettu. Liiketilojen lisäksi Kauppakulmaan kaavaillaan myös asuntoja, jotka sijoittuisivat kauppakeskuksen yläkerroksiin kolmannesta kerroksesta ylöspäin. Laajennus valmistuu nopeimman aikataulun mukaan vuonna 2016.

Palokka vienyt keskustan asiakkaita

Määttä uskoo edelleen Jyväskylän keskustan vetovoimaan, vaikka viime vuosina esimerkiksi Palokkaan rakennetut uudet kauppakeskittymät ovat vieneet osan keskustan liikkeiden asiakkaista. Keskustan suurimman tavaratalon, Sokoksen, myynti nousi hieman.

Määttä pitää keskustan ongelmana esimerkiksi pysäköinnin hinnoittelua.

–Se on keskustassa varsin kallista. Pysäköintimaksun pudottaminen olisi yksi keino elvyttää keskustaa. Vaikka muutama euro pysäköinnistä ei välttämättä ole iso raha, sillä on suuri henkinen merkitys, hän arvioi.

Tappiolla myytävät tuotteet uhkaavat kallistua