Kauppoihin odotetaan viime vuotta enemmän asiakkaita pääsiäispyhinä

Kaupan aukioloajat vapautuivat viime vuoden alussa.

Ruokakaupat ovat jälleen laajasti auki läpi pääsiäispyhien, ja asiakasmäärän odotetaan kasvavan viime vuodesta. Keskon K-Supermarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki uskoo, että asiakkaita riittää edellistä pääsiäistä enemmän, koska kaupan laajentuneisiin aukioloaikoihin on jo totuttu.

– Viime vuonna pitkäperjantai ja muut pyhäpäivät olivat positiivinen yllätys kaupankäynnin osalta. Se on taas kasvattanut odotuksia tälle vuodelle, Sääksmäki sanoo.

Sääksmäki kertoo, että asiakaskäyttäytymisen mukaan uusille aukioloajoille on ollut kysyntää. Hän arvioi, että aiempaa laajemmat aukioloajat tasaavat pyhiä edeltäviä ruuhkia ruokakauppojen käytävillä.

Sääksmäen mukaan lähes kaikki ketjun kaupat palvelevat pääsiäispyhinä. Tarkemmat aukioloajat vaihtelevat kauppakohtaisesti.

Herkut tekevät kauppansa

S-ryhmä pitää pääsiäisenä auki liki 1 000 myymälää. Viime vuonna pitkäperjantai oli vilkas kauppapäivä.

– Ruokaostosten lisäksi asiakkaita kiinnostavat muun muassa kevään pukeutuminen, pyöräily ja grillaustarvikkeet, kertoo suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Myös Stockmannin tavaratalot ovat auki läpi pääsiäisen, mutta aikatauluissa on muutoksia. Tapiolan Stockmannin Herkun osastopäällikkö Teuvo Koivisto uskoo, että kauppa käy vilkkaana varsinkin torstaina ja lauantaina. Odotukset pääsiäisen myynnille ovat kovat.

– Odotamme suurta volyymin kasvua, koska meillä on pitkät aukioloajat. Pääsiäinen on joulun jälkeen ruokakaupan suurin sesonki, Koivisto sanoo.

Myös Lidl pitää liikkeensä auki pääsiäispyhinä. Kaupan uskotaan käyvän pyhien kynnyksellä.

– Juhlapyhinä suomalaiset herkuttelevat ja ostavat arvokkaampia liha- ja kalatuotteita sekä erilaisia juustoja, kertoo operatiivinen johtaja Nicholas Pennanen.

Kaupan aukioloajat vapautuivat viime vuoden alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.