Kauppoihin pääsee myös joulunpyhinä – Jyväskylässä yksi kauppa on auki ympäri vuorokauden

Viime vuoden alusta voimaan tulleen lainsäädännön perusteella kaupat voivat halutessaan pitää oviaan auki jopa joulupäivänä.

Jouluhankintojen tekeminen ei enää nykyään katkea joulurauhan julistukseen. Viime vuoden alusta voimaan tulleen lainsäädännön perusteella kaupat voivat halutessaan pitää oviaan auki jopa joulupäivänä.

Pääkaupunkiseudulla ostoksille pääsee jopa jouluyönä, sillä S-ryhmän Prisma Kannelmäessä on auki ympäri vuorokauden. Jyväskylässä Seppälän Prisma on auki ympäri vuorokauden aattoon asti, jouluaattona kauppa menee kiinni kello 16.

Ostoksille pääsee myös ABC-huoltoasemien ruokakauppoihin, jotka ovat auki myös joulupyhinä.

Kauppiasvetoiset K-ryhmän liikkeet päättävät aukioloistaan paikallisesti, joten tarkemmat tiedot kannattaa tarkistaa lähikaupan verkkosivuilta. Joulupäivänä monet kaupat ovat kiinni, mutta ostoksille pääsee esimerkiksi Turun Länsikeskuksen Citymarketiin sekä Helsingissä Kampin K-Supermarketiin.

Lidl tiedottaa, että useimmat sen liikkeet ovat jouluaattona auki kello 15:een asti. Joulupäivänä Lidlit pysyvät kiinni.

Alkojen aukioloaikoihin ei uusi alkoholilaki ole vielä tuonut muutosta. Alkot ovat auki lauantaina tavalliseen tapaan iltakuuteen asti ja sulkevat sen jälkeen ovensa aatoksi, joulu- ja tapaninpäiväksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käytkö kaupassa jouluna?