Kaupungin Total irtisanoo lähes viidenneksen henkilöstöstään

Total Kiinteistöpalvelut Oy irtisanoo 46 työntekijää. Se on noin 17 prosenttia koko henkilöstöstä, jonka kokonaisvahvuus on toimitusjohtaja Ismo Kukkosen mukaan 260–270 työntekijää. Koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut saatiin päätökseen viime viikolla.

– Kaikki luvut, isot tai pienemmät, ovat isoja lukuja. Totta kai tämä on iso määrä, Kukkonen kommentoi irtisanottavien lukua.

Toimitusjohtajan mukaan pääosa irtisanomisista koskee siivouksen vastuualuetta, mutta sen tarkemmin hän ei halua niitä eritellä. Työt loppuvat irtisanotuilta käytännössä ensi vuonna.

– Tarve koskee vuoden 2016 taloutta ja tilannetta. Sopimusrakenne on sellainen, että muutoksiin joudutaan varautumaan etukäteen, se tässä on taustalla.

Kukkosen mukaan irtisanomisten taustalla on myös alalle tyypillinen palvelusopimusten kilpailuttaminen.

– Me elämme vahvassa kilpailutusympäristössä. Osassa on voitettu ja osassa on tapahtunut asiakasmuutoksia, ja näiden tuloksena tämä on tilanne. Ei ole yksittäistä hävittyä kilpailutusta, vaan kyseessä on kokonaisarvio siitä, missä mennään.

Irtisanomisia myös viime vuonna

Total Kiinteistöpalvelut Oy irtisanoi myös viime vuonna. Viime vuoden tammikuussa päättyneissä yt-neuvotteluissa päädyttiin 11 henkilön irtisanomiseen ja kymmenen henkilön lomauttamiseen toistaiseksi tai määräaikaisesti. Heinäkuussa yhtiö irtisanoi tuotannollisista ja taloudellisista syistä 18 henkilöä.

Jyväskylän kaupungin omistama yritys tuottaa siivous- ja muita kiinteistöpalveluja sekä turva- ja logistiikkapalveluja. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli hieman alle 12 miljoonaa euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .