Keksintöjen viikko taas Viitasaarella – Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm yksi odotetuista puhujista

Keksintöjen viikon päätapahtumassa Viitasaari-areenassa 5.–6.10. kuullaan herättäviä puheenvuoroja keksimisestä ja ideoiden jalostamisesta käytäntöön.

Perjantaina avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja, kertoo, miten keksinnöt muuttavat maailmaa. Valtaoja on tunnettu tieteen kansantajuistajana.

Lauantaina Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm kertoo, miten verkkokauppa tukee kivijalkaliikettä. Lindholm suunnitteli äidinkielen opettajan uraa, mutta sivubisnes imaisi hänet yrittäjäksi.

Muina puhujina vierailevat Eeva-Liisa Eppu Ylälahti, Suvi Widgrén ja Jari Puranen.

Kaksipäiväisillä messuilla Viitasaari-areenassa voi tutustua ennennäkemättömiin keksintöihin bilepöydästä marjaharavaan ja luistelua helpottavaan uutuuteen sekä esimerkiksi seurata keksijöiden ja yrittäjien esittelypuhekilpailua. Messuille on vapaa pääsy.

Uutuutena viikon järjestäjät, kehittämisyhtiö Witas ja Viitasaaren kaupunki, ovat kutsuneet lähilukiolaisia ja ammattiopiskelijoita Keksintömyllyyn.

– Jyväskylän ammattikorkeakoulun asiantuntijat vetävät myllyn pohjoisessa Keski-Suomessa. Opiskelijat ratkovat yritysten aitoja ongelmia ja tuottavat ratkaisuiksi konsepteja ja prototyyppejä, kertoo Witaksen toimitusjohtaja Mirja Arkimaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .