Kengurunliha on alkanut kiinnostaa kuluttajia

Suomalaiset kuluttajat ovat alkaneet kiinnostua eksoottisten eläinten lihasta. Esimerkiksi kengurun- ja seepranlihaa myydään nykyään monissa tavallisissa ruokakaupoissa valmiiksi pakattuna.

Tuontiyhtiö Suomen Tuontilihan toimitusjohtaja Gustaf Salmelin toteaa kysynnän olleen yllättävän suurta. Valtaosa kulutuksesta suuntautuu silti tuttuihin naudan-, porsaan-, siipikarjan- ja lampaanlihaan. Yhtiö tuo maahan eksoottisten eläinten lihaa noin 15 tonnia kuukaudessa, mikä on alle prosentti kaikesta lihantuonnista Suomeen.

Yhtiö on on toimittanut esimerkiksi seepran- ja kengurunlihaa ruokakauppoihin runsaan vuoden ajan. Eksoottisen lihan menekkiä on kokeiltu pienillä erillä jo vuosia aiemmin.

– Joskus myytiin esimerkiksi kalkkarokäärmeen- ja krokotiilinlihaa, mutta se kokeilu kesti vain lyhyen aikaa, Salmelin muistelee.

Eksoottisten eläinten lihan maahantuonnissa ei viranomaisten mukaan ole havaittu mainittavia puutteita tai laatuongelmia.

– Mitään erityistä ei ole ilmennyt sen enempää kuin muunkaan lihan kohdalla, sanoo ylitarkastaja Britta Wiander Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.