Kesä vähentää lentoja Jyväskylän ja Helsingin välillä

Finnair vähentää kesäkaudeksi lentojaan Jyväskylän ja Helsingin välillä. Vähennykset koskevat etenkin viikonloppuisin lennettäviä vuoroja.

Kuluvalla talvikaudella Finnair on lentänyt Jyväskylästä Helsinkiin päivittäin kaksi iltapäivävuoroa. Sunnuntaita lukuun ottamatta Jyväskylästä on lennetty lisäksi kello 5.55 lähtenyt aamuvuoro.

Helsingistä on lentänyt Jyväskylään niin ikään päivittäin kaksi vuoroa sekä lisäksi lauantaita lukuun ottamatta yölento, joka lähtenyt Helsingistä kello 23.40.

Kesäaikatauluihin siirrytään pääsiäisviikolla. Maalis-huhtikuun vaihteesta lokakuun loppuun Finnair ei lennä Jyväskylästä Helsinkiin sunnuntaisin lainkaan ja lauantaisinkin Jyväskylästä nousee ilmaan vain aamulento.

Helsingistä Jyväskylään lennettävistä vuoroista puolestaan jäävät kesäkaudella pois lauantain lennot, ja sunnuntaisin Jyväskylään saapuu vain yölento.

Vuoroja supistetaan edelleen niin sanotulla kotimaan lomakaudella, juhannusviikolta elokuun puoliväliin. Tällöin pois jää myös Jyväskylästä lähtevä lauantain aamulento. Lisäksi maanantaista perjantaihin lennettävä myöhäisiltapäivän lento aikaistuu 20 minuutilla, eli lento Jyväskylästä lähtee jo kello 16.45. Helsinki–Jyväskylä-vuoroista jää keskikesän lomakaudella pois myös perjantain yölento.

Juhlapyhät voivat lisäksi tuoda muutoksia lentovuoroihin.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että kesäkauden kotimaan lentoihin on tehty jonkin verran muutoksia muun muassa kysynnän perusteella.

– Kesähän on meillä kaikkein kiireisintä matkustusaikaa Euroopan reiteillä, ja kapasiteettia on siirretty Euroopan lennoille. Kotimaan reiteillä oikeastaan kaikissa kohteissa on tehty pieniä muutoksia ja vähennetty vuoroja, kertoo johtaja Päivyt Tallqvist viestinnästä.

Hänen mukaansa aiempien vuosien perusteella tiedetään, että lomakausi ja liikematkustamisen väheneminen vaikuttavat kotimaan lentoihin.

– Aikataulujen osalta yritetään saada palapeli sellaiseksi, että se vastaisi todellista kysyntää mahdollisimman hyvin, Tallqvist kuvailee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .