Keski-Suomen Osuuspankki teki huiman tuloksen

Keski-Suomen Osuuspankki (OP Keski-Suomi) paransi alkuvuonna edelleen tulostaan viime vuoden tammi–maaliskuuhun verrattuna, vaikka pankki takoi viime vuonna kaikkien aikojen parhaan tuloksensa.

Alkuvuoden liikevoitto kasvoi edellisvuoden 8,5 miljoonasta 11,2 miljoonaan euroon. Se on edellisvuotta korkeampi OP ryhmän maksamien osuuspääoman korkojen ansiosta.

Pankin vakavaraisuus on edelleen vahva ja riskiprofiili hyvä. Basel III-säännöstön mukainen CET 1 -vakavaraisuus on 37,2 prosenttia.

– Erityisesti olemme tyytyväisiä omistaja- ja keskittäjäasiakasmäärien kasvuun sekä asuntorahoittamiseen. Pankkisääntelystä aiheutuvista kustannuksista huolimatta asiakasliiketoiminnan tulos on suurin piirtein edellisvuoden tasolla, toimitusjohtaja Pasi Sorri sanoo.

Pankilla oli maaliskuun lopussa 63 798 omistaja-asiakasta, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 1,9 prosenttia. Pankin keskittäjäasiakasmäärä oli maaliskuun lopussa 30 590 asiakasta, jossa kasvua oli 5,1 prosenttia. Kasvuun vaikutti muun muassa asuntorahoituksen kysynnän lisääntyminen.

OP Keski-Suomi maksoi tammi–maaliskuun tuloksestaan omistaja-asiakkailleen 1,9 miljoonaa euroa OP-bonuksia.

Uusia lainoja myönnettiin tammi–maaliskuussa 27 prosenttia viime vuoden alkuvuotta enemmän. Lainojen keskikoko nousi asiakkaiden hakiessa rahoitusta erityisesti hieman isompiin asuntoihin. ASP-säästöt kiinnostivat ensiasunnonostajia: kasvua ASP-lainoissa oli noin 40 prosenttia.

OP Keski-Suomen yritysluottokanta kasvoi edellisvuoteen verrattuna 14,3 prosenttia ja oli maaliskuun lopussa 407,7 miljoonaa euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .