Keski-Suomen maaseudun hankkeille tukea lähes 2,8 miljoonaa euroa – katso suurimmat rahoituksen saajat tästä

Keski-Suomen Hevosjalostusliitto (303 738 euroa), Pohjois-Hämeen Puhelin Oy (298 557 euroa) ja Keski-Suomen Sydänpiiri (285 712 euroa) saivat suurimmat maaseudun hankerahoitukset Keski-Suomen ely-keskukselta alkuvuonna. Yritysrahoitusta eniten saivat Vaissi Oy (86 819 euroa), Sorvaamo Kivi Oy (65 380 euroa) ja Matkailutila Surkeenjärvi (40 130 euroa).

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Keski-Suomen ely-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät rahoitusta kaikkiaan maaseudun kehittämishankkeisiin 2,4 miljoonaa euroa ja yritysten kasvuun noin 370 000 euroa.

Maaseudun kehittämisrahaa myönnettiin kolmelletoista hankkeelle yhteensä vajaat kaksi miljoonaa euroa. Tukea yleishyödyllisiin investointeihin saivat hevosurheilukeskus Killerin valjastushalli, riistavajan rakentaminen Multialla ja vesihuoltohanke Laukaan Äijälässä sekä valokuituhankkeet Jämsän seutukunnalla.

Kehittämisrahaa myönnettiin maaseudun asukkaiden digivalmiuksien ja pelastusosaamisen edistämiseen sekä yrittäjien myynti- ja palvelumuotoiluvalmiuksien parantamiseen. Uutta liiketoimintaa viritellään niin pohjoiseen Keski-Suomeen kuin Keuruun seudulle ja myös maatalouteen haetaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia peltobiomassojen hyödyntämisestä.

Myönnetyn yritysrahoituksen investoinnit keskittyvät matkailuyritysten palveluiden kehittämiseen sekä teollisuuden kone- ja laitehankintoihin.

Toimintaa kasvatetaan ja tehostetaan elintarviketeollisuudessa kaalikääryleistään tunnetulla Vaissi Oy:llä Keuruulla sekä eri puolilla maakuntaa puu- ja metallialalla ja kierrätysliiketoiminnassa. Matkailuinvestointeja tehdään muun muassa Saarijärven puuhapuisto Veijariin.

Keski-Suomen Leader-ryhmät rahoittivat vuoden alussa yritysten ja yhteisöjen kehittämishankkeita ja investointeja yhteensä 540 000 eurolla. Suurimman yksittäisen tuen sai Pihtiputaan kunta (132 360 euroa) Suvannonlahden hyvinvointikeskusta varten.

Leaderin yritystukien avulla kehitetään verkkokauppaa, tehdään energiapuun korjuuseen liittyviä investointeja sekä parannetaan yritysten brändiä ja yhteismarkkinointia. Yhteisöjen hankkeissa rakennetaan lähiliikunta- ja kokoontumispaikkoja ja kerätään paikallishistoriaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .