Keski-Suomen maidontuottajat jättiosuuskuntaan: Valion suurimmaksi omistajaksi

Valion omistajaosuuskuntien Osuuskunta ItäMaidon ja Osuuskunta Maitosuomen yhdistyminen uudeksi Osuuskunta Maitosuomeksi varmistui, kun nykyisten osuuskuntien edustajistot päättivät uuden osuuskunnan muodostamisesta kokouksissaan keskiviikkona. Uuden osuuskunnan toimialue ulottuu Pohjanmaalta Pohjois-Karjalaan ja Kainuusta Keski-Suomeen.

Uudesta osuuskunnasta tulee Valion suurin omistaja. Sillä on 42,7 prosenttia Valion osakkeista ja se toimittaa noin 50 prosenttia Valion vastaanottamasta maidosta.

Nykyiset osuuskunnat jatkavat toimintaansa 31.8.2019 asti. Uusi Osuuskunta Maitosuomi aloittaa toimintansa 1.9.2019.

Osuuskunta ItäMaitoon kuuluu reilut 1 500 maitotilayrittäjäjäsentä ja nykyiseen Osuuskunta Maitosuomeen reilut 1 000 jäsentä. ItäMaidon vastaanottama maitomäärä oli vuonna 2017 noin 519 miljoonaa litraa ja Maitosuomen noin 364 miljoonaa litraa.

Muodostuvan uuden osuuskunnan kotipaikka sijaitsee Lapinlahdella Pohjois-Savossa. Osuuskuntafuusio mahdollistaa maitotilayrittäjien palveluiden kehittämisen ja resurssien tehokkaan käytön.

Maitotilayrittäjien määrä on pitkään vähentynyt Suomessa 5–7 prosenttia vuodessa ja samalla vähenevät siis maidontuottajaosuuskuntien jäsenmäärät.

– Yhdistymällä tehostamme muun muassa neuvonta- ja asiantuntijapalvelujen toimintaa ja turvaamme osuuskunnan tarjoamat palvelut myös tulevaisuudessa. Isossa yksikössä voidaan erikoistua, Osuuskunta Maitosuomen edustajiston puheenjohtaja Paula Kaleva sanoo tiedotteessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .