Keski-Suomessa 40 WinCapita-ilmoitusta

Sijoitusklubi WinCapitan toiminnasta on tehty tähän mennessä hieman yli 1 000 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä noin 13,3 miljoonaa euroa. Keski-Suomen osuus rikosilmoituksista on neljä prosenttia eli noin 40 kappaletta. Keski-Suomessa eniten ilmoituksia on tähän mennessä tehty Jyväskylän maalaiskunnassa. Useita ilmoituksia on kertynyt esimerkiksi Jyväskylässä ja Konnevedellä.

Rikosilmoitusten lukumäärällä mitattuna johtavia maakuntia ovat Uusimaa (18 prosenttia), Pohjois-Savo (17 prosenttia) sekä Pohjois-Pohjanmaa (13 prosenttia). Paikkakunnista nousee kärkeen Kuopio 78 rikosilmoituksellaan. Rikosilmoituksia tulee poliisille yhä jatkuvasti, kertoi rikostarkastaja Maria Vuorivirta-Heikkinen KRP:n Oulun yksiköstä.

WinCapitan esitutkinta etenee suunnitellussa aikataulussa ja esitutkintaa tehdään tällä hetkellä useissa tutkintaryhmissä keskusrikospoliisin (KRP) ja paikallispoliisin yhteistyönä. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on noin 15 miljoonaa euroa.

Pääepäilty kansainvälisesti etsintäkuulutettu

Sijoitusklubi WinCapitan toiminnassa epäiltyihin rikoksiin pääepäilty on vuonna 1962 syntynyt Hannu Kailajärvi, tiedotti keskusrikospoliisi torstaina aamulla. Kailajärvi on kansainvälisesti etsintäkuulutettu. KRP kaipaa tietoja miehen liikkeistä. Hänen olinpaikastaan voi ilmoittaa keskusrikospoliisille numeroon 050 456 4780 tai lähimmälle poliisille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .