Tämä maakunta teki kyseenalaista historiaa – Suomen synkimmät työttömyysluvut

Keski-Suomi teki helmikuussa kyseenalaista historiaa vajoamalla valtakunnan synkimmäksi työttömyysalueeksi. Maakunnan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta eli työnvälitystilaston mukainen työttömyysaste oli helmikuun lopussa ely-keskusten korkein, 17,9 prosenttia. Toiseksi synkin tilanne oli Kainuun ely-keskuksen alueella, 17,5 prosenttia. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,5 prosenttia.

Keski-Suomessa oli työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan helmikuun lopussa 22 916 työtöntä työnhakijaa, 1 537 enemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Työttömien työnhakijoiden määrä lisääntyi maakunnassa myös tammikuusta kun suunta Hämettä lukuun ottamatta oli kaikissa muissa ely-keskuksissa laskeva. Työttömyys kasvoi Keski-Suomessa tammikuusta 304 henkilöllä, josta suurin osa kertyi lisääntyneistä lomautuksista. Koko maan työttömien työnhakijoiden määrä laski tammikuusta 4 254:llä.

Keski-Suomen ely-keskuksen alueella oli helmikuun aikana 2 932 avointa työpaikkaa, tammikuuhun verrattuna 768 ja viime vuoden helmikuuhun verrattuna 66 enemmän. Helmikuun avoimista työpaikoista oli uusia, kuukauden aikana ilmoitettuja 1 985. Kuukauden aikana täyttyi 1 495 työpaikkaa ja kuukauden lopussa työpaikoista oli avoinna 1 490.

Työnhakijoita yhtä avointa työpaikkaa kohti oli Keski-Suomessa helmikuun aikana 13, enemmän oli ainoastaan Kainuussa (16) ja Pohjois-Karjalassa (14). Koko maassa yhtä avointa työpaikkaa kohti oli 6 työnhakijaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .