Keskimaa ei ole lähdössä terveyspalvelujen tuottajaksi

Osuuskauppa Keskimaa ei tällä hetkellä aio laajentaa toimintaansa työterveyspalveluihin, vaikka kaksi alueosuuskauppaa on laajentanut toimintaansa niihin.

– Meillä ei ole mitään suunnitelmia eikä mitään projektia käynnissä tässä asiassa, toimitusjohtaja Antti Määttä kertoo.

Etelä-Savossa toimiva Osuuskauppa Suur-Savo kertoi alkuviikosta, että se ostaa Mikkelin kaupungilta Etelä-Savon Työterveys Oy:n yhdessä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten kanssa. Suur-Savo omistaa jatkossa Etelä-Savon Työterveys Oy:stä 51 prosenttia ja Essote 49 prosenttia. Kaupasta päättävät lopullisesti Mikkelin, Essoten ja Suur-Savon luottamuselimet kesäkuun aikana.

Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen sanoi Kuntalehden haastattelussa tiistaina, että S-ryhmä tutkii parhaillaan terveyspalvelubisnekseen ryhtymistä koko maan kattavasti. Selvitettävänä on työterveyspalvelujen lisäksi myös koko muu terveydenhuollon palvelutarjonta. Hämäläinen kuuluu Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan SOK:n hallitukseen.

Itä-Suomen osuuskaupat ovat terveyspalveluissa S-ryhmän edelläkävijöitä. Pohjois-Karjan Osuuskaupalla on ollut oma lääkäriasema PK-Terveys vuodesta 2014 lähtien. PK Terveyden tarjontaan kuuluvat lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot, työterveyspalvelut, psykologi- ja psykoterapiapalvelut, röntgen- ja ultraäänikuvaukset sekä laboratoriopalvelut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .