Keskimaa myi lähiruokaa Keski-Suomesta 22,7 miljoonalla eurolla

Osuuskauppa Keskimaan kaupoissa myytiin viime vuonna sen omalla toimialueella valmistettuja tuotteita 22,7 miljoonalla eurolla. Keskimaan valikoimissa on noin 2 000 keskisuomalaista tuotetta, joita on tarjolla 59 toimipaikassa. Lisäksi Keskimaan ruokaravintolat ja ABC-liikennemyymälät käyttävät paikallisia raaka-aineita.

Lähiruoan arvostuksen kasvun myötä monet asiakkaat odottavat omalta kaupaltaan entistä parempia paikallisten tuotteiden valikoimia. Keskimaa tekee yhteistyötä yli 120 paikallisen elintarvikealan yrityksen kanssa.

− Kilpailu on kovaa tuote- ja tuottajamarkkinoilla, joten pyrimme parhaamme mukaan auttamaan paikallisia toimijoita yhteistyön aloittamisessa ja kaikissa vastaantulevissa asioissa. Osuuskaupan näkökulmasta tarkasteltuna olemme alueellinen toimija ja meidän tehtävänä on huolehtia paikallisesta hyvinvoinnista, sanoo toimialajohtaja Reima Loukkola.

Keskimaa panostaa siihen, että lähituottajien tuotteet erottuvat myymälöissä jatkossa paremmin. Kaikki lähituottajien tuotteet merkitään ruokakaupassa uudella Ruokaa läheltäsi -merkinnällä hyllyn reunassa, jotta asiakkaat löytävät paikalliset tuotteet paremmin.

– Asiakkaat ovat kiinnostuneita alkuperästä ja on hyvin monen asiakkaan arvojen mukaista kannattaa paikallisia tuottajia ostamalla heidän tuotteitaan. Meiltä saa laajimman lähituottajien tuotevalikoiman Keski-Suomessa.

Keskimaa järjestää toimipaikoissaan torstaina ja perjantaina Ruokaa läheltäsi -lähituottajatapahtuman, jossa yli 60 lähituottajaa esittelee tuotteitaan. Päätapahtumapaikkana on Prisma Seppälä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .