Keskimaan operatiivinen tulos paranemassa miljoonilla – Hotel Paviljongin laajennustyöt alkavat

Osuuskauppa Keskimaa odottaa operatiivisen tuloksensa päätyvän edellistä vuotta ja budjetoitua paremmaksi. Tammi-kesäkuussa tulos oli 8,6 miljoonaa euroa, mikä on noin 2,3 miljoonaa euroa parempi kuin viime vuonna. Koko vuoden tuloksen odotetaan päätyvän noin 20 miljoonan euron tasolle.

Keskimaan ensimmäisen puolen vuoden liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 3,4 prosenttia. Liikevaihto oli tammi-kesäkuussa kokonaisuudessaan 302,0 miljoonaa euroa. Kesäkuukaudet ovat Keskimaan tärkeimmät kuukaudet kaupankäynnin volyymin osalta.

Keskimaan kaikkien osa-alueiden liikevaihdot kasvoivat edellisvuoteen verrattuna lukuun ottamatta käyttötavarakauppaa. Sen liikevaihto alkuvuonna oli 28,3 miljoonaa euroa, mikä on 10,4 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Käyttötavarakaupan osalta myynnin laskuun on vaikuttanut osaltaan aikaisempaa pienempi tavaratalo Sokos sekä Kodin Terran laaja remontti.

Prosentuaalisesti eniten Keskimaan osa-alueista kasvoi matkailu- ja ravitsemiskaupan liikevaihto, joka oli alkuvuonna 19,7 miljoonaa euroa 10,7 prosentin kasvulla. Alkuvuoden vahva myynnin kasvu selittyy merkittävältä osin Hotel Alexandran remontin valmistumisella sekä Jyväskylän Paviljongin alueen aktiivisella tapahtumatarjonnalla ja sitä kautta ravintoloiden myynnin kasvulla.

Hotel Paviljongin laajennustyöt alkavat

Keskimaan Solo Sokos Hotel Paviljongin laajennus käynnistyy tänään perjantaina 10. elokuuta. Majoituskapasiteettia kasvatetaan 40:llä superior-tason huoneella, ja Trattoria Aukio -ravintolan yhteyteen rakennetaan uusi noin 100 neliön talviterassi 80:lla asiakaspaikalla. Talviterassista tulee saman tyylinen kuin Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä olevan ravintola Jalon uudistetusta terassista.

Trattoria Aukion talviterassi valmistuu marraskuussa ja hotellin laajennustyöt toukokuussa 2019.

Keskimaan mukaan laajennus on huomioitu jo hotellia suunniteltaessa ja se pystytään toteuttamaan siten, että siitä ei aiheudu merkittävää häiriötä hotellin majoitus- tai ravintolatoimintaan.

Kehittämiseen mennyt alkuvuonna 15 miljoonaa

Keskimaa on alkuvuoden aikana kehittänyt palveluita muun muassa Frans & Sandra -ravintolan ja Kodin Terran osalta. Jyväskylän keskustan Coffee House uudistui VENN-ravintolaksi, jonka ensimmäiset kuukaudet ovat lähteneet hyvin käyntiin. Kesäkuussa Sale Kannonkosken sekä S-market Joutsan uudistukset valmistuivat ja Korpilahden S-marketin yhteyteen avattiin ABC-automaattiasema.

Vuoden 2018 aikana Keskimaa investoi palvelujensa parantamiseen kokonaisuudessaan noin 15 miljoonaa euroa.

Osuuskaupan palveluksessa oli kesäkuu lopussa aktiivisessa työsuhteessa 2 052 työntekijää, mikä oli 18 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kesällä 2018 Keskimaassa on työskennellyt noin 750 kesätyöntekijää, joista noin puolet on työelämään ensimmäistä kertaa tutustuvia nuoria.

Keskimaalla oli kesäkuun lopussa omistajia 130 165 kappaletta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .