Keskisuomalainen jaetaan normaalisti Itellan ulosmarssista huolimatta

Itellan Jyväskylän postikeskuksen lajittelutyöntekijöiden ulosmarssi tulee vaikuttamaan lehtien ilmestymiseen Keski-Suomessa. Keskisuomalainen kuitenkin tulee tilaajille loppuviikosta normaalisti, koska lajittelu hoidetaan poikkeusjärjestelyin.

Keskisuomalaisen levikkijohtaja Erkki Ekosen mukaan Keskisuomalaisen konsernin varhaisjakelussa olevat lehdet on tänään saatu jaettua normaalisti.

– Sanomalehti Keskisuomalaisen osalta tänään saadaan jaettua kaikki lehdet Keski-Suomeen. Myös varhaisjakelussa olleet paikallislehdet saatiin tänään jaettua, Ekonen kertoo.

Päiväjakelusta paikallislehdet jäävät tänään pois. Ekosen arvion mukaan paikallislehtien jakelusta päiväjakelua on jopa puolet. Päiväjakelusta jääneet Keskisuomalaisen paikallislehdet ovat Hankasalmen Sanomat, Laukaa-Konnevesi, Viitasaaren Seutu ja Viispiikkinen. Yhteensä lehtiä jää jakamatta tänään yli 13 000 kappaletta.

Keskisuomalaisen konserniin kuuluva Lehtisepät painaa myös esimerkiksi Maaseudun Tulevaisuutta. Levikkijohtaja Ekonen kertoo, että myös muut painetut lehdet saadaan tilaajille erityisjärjestelyin. 

Itellan aluepäällikö Kai Taamin mukaan lehtien ja muun postin jakelu hoidetaan loppuviikon ajan poikkeusjärjestelyin. Tämä tarkoittaa sitä, että posti kuljetetaan ensin lajiteltavaksi Tampereelle ja Ouluun ja tuodaan sitten takaisin Keski-Suomeen jaettavaksi.

– Yritämme tehdä parhaamme, että tämä näkyisi mahdollisimman vähän. Tässä tilanteessa en voi kuitenkaan luvata, että kaikki lehdet tavoittavat joka paikan sataprosenttisesti, Taam kertoo.

Postikeskuksen yövuoron työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan keskiviikkoiltana. Itellan saamien tietojen mukaan mielenilmaus kestäisi lauantaiaamuun kello 6:een asti. Itellan mukaan työtaistelu on laiton. Taam ei kuitenkaan vielä osannut kertoa, onko vastatoimia tulossa.

– Tämä ulosmarssi oli spontaani ja tuli yllättäen kaikille. Asia pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti niin, että työt jatkuvat, Taam sanoo.

Ulosmarssi on mielenilmaus Itellan yt-neuvotteluja vastaan. Itella Posti aikoo vähentää yhteensä 50 henkilötyövuotta Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksista. Se aloittaa yt-neuvottelut elokuun 11. päivänä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .