Keskisuomalainen lomauttaa 2  000 työntekijää enintään kolmeksi kuukaudeksi – useat mediayhtiöt aloittaneet yt-neuvotteluja ja antaneet tulosvaroituksia.

Mediakonserni Keskisuomalainen lomauttaa koko henkilöstönsä enintään 90 päiväksi tämän vuoden aikana. Konsernin yt-neuvottelut koskivat noin 2  000:ta ihmistä.

Keskisuomalaisen mukaan koronavirusepidemia aiheutti liiketoimintaympäristön äkillisen muutoksen, mikä taasen johti sopeutustoimiin. Lomautukset ovat osa konsernin suurempaa koronaviruksen vuoksi käynnistettyä säästöohjelmaa.

Lomautuksia on tässä vaiheessa kaavailtu ainakin huhti- ja heinäkuun väliselle ajalle.

–  Lomautukset toteutetaan toimintojen ja kehitystyön jatkuvuus sekä työtehtävien kriittisyys huomioiden, tiedotteessa sanotaan.

Keskisuomalainen on Suomen toiseksi suurin kaupallinen mediakonserni. Yhtiö julkaisee muun muassa Keskisuomalaista, Savon Sanomia, Etelä-Suomen Sanomia ja Keski-Uusimaata. Konserni kustantaa kuuttatoista 5–7-päiväistä lehteä ja digitaalista uutismediaa, 28:aa paikallislehteä sekä 28:aa kaupunkilehteä.

Lomautuksia mediakentässä laajalti

Perjantaina myös mediakonserni Ilkka-Yhtymä kertoi lomauttavansa noin 120 työntekijää enintään 90 päiväksi.

Lomautuksista käytävien neuvottelujen piirissä oli noin 370 ihmistä konsernin samannimisestä emoyhtiöstä, kustannusyhtiö I-Medioista, painoyhtiö I-printistä ja ohjelmistoyritys Koodiviidakosta.

Viime viikolla puolestaan muun muassa Karjalaista julkaiseva PunaMusta Media kertoi niin ikään lomauttavansa koko henkilöstönsä, noin 650 ihmistä tämän vuoden aikana.

Yt-neuvotteluista on ilmoittanut myös Turun Sanomia julkaiseva TS-Yhtymä. Alma Media ja STT:n suurin omistaja Sanoma ovat antaneet tulosvaroituksen koronaviruksen kärjistämän taloustilanteen vuoksi.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan yt-neuvotteluiden piirissä on lähes 360  000 suomalaista. Monet neuvotteluista tähtäävät nimenomaan lomautuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.