Keskisuomalainen muuttaa tulosohjaustaan liikearvojen arvonalennusten takia

Keskisuomalainen Oyj muutti keskiviikkona vuoden 2018 tulosohjaustaan. Liikearvoista tehtävä noin 4,5 miljoonan euron arvonalennuskirjaus laskee liikevoittoa ja tilikauden tulosta. Muutokset koskevat painoliiketoiminnan sekä Iisalmen Sanomien ja Warkauden Lehden liikearvoja.

Vuoden 2018 liikevaihdon ja operatiivisen liikevoiton osalta yhtiö pitää voimassa aiemman ohjauksensa: sekä liikevaihto että operatiivinen liikevoitto laskevat hieman.

Liikearvojen arvonalennuksesta kohdistuu painoliiketoimintaan 3,3 miljoonaa euroa. Tämä on seurausta sanomalehtipainoliiketoiminnan tiukentuneesta kilpailutilanteesta ja ennustetusta volyymikehityksestä. Tähän liittyen Keskisuomalainen Oyj arvioi kuluvan vuoden aikana mahdollisuuksia tehostaa painoliiketoimintaa esimerkiksi yhdistämällä olemassa olevia painoja.

Kustannustoiminnassa tuotestrategian ja paikallisen kysynnän muutosten takia Keskisuomalainen Oyj tekee Iisalmen Sanomien ja Warkauden Lehden osalta yhteensä 1,2 miljoonan euron arvoalennuskirjauksen. Tehtävillä liikearvojen arvonalennuksilla ei ole kassavirtavaikutusta eivätkä ne vaikuta yhtiön strategian mukaiseen toimintaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .