Keskisuomalainen varautuu yritysostoihin

Keskisuomalainen-konserni varautuu uudessa kasvustrategiassaan yritysostoihin. Lisäksi kasvua haetaan nykyisten liiketoimintojen lisäksi kiinteistön jalostuksesta.

Keskisuomalainen Oyj:n hallitus hyväksyi uuden strategian torstaina. Vuoteen 2022 tähtäävässä strategiassa rakennetaan yhtiölle uutta kasvupolkua.

– Haemme kasvua sekä nykyisiltä toimialoilta että uusilta synergisiltä alueilta. Lisäksi pyrimme saamaan lisätuottoja jalostamalla yhtiön omistamia kiinteistöjä, toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo.

– Pitkään elinvoimaisena säilyvän printtimedian rinnalle kehitämme uusia digitaalisia tuotteita ja palveluita. Esimerkkinä tästä on nopeasti kasvava digitaalinen näyttöpintaliiketoiminta. Osana kasvustrategiaamme olemme valmiita myös yritysostoihin, hän kertoo.

Keskisuomalaisen tuorein iso yritysosto on syksyllä 2016 tehty kauppa lahtelaisesta Mediataloa Esasta.

Näyttöpintaliiketoiminta tarkoittaa muun muassa digitaalisia mainostauluja kauppakeskuksissa ja huoltoasemilla.

Jyväskylässäkin rakennusoikeutta käyttämättä

Keskisuomalaisella on runsaasti rakennuksia ja tonttimaata paikkakunnilla, joissa se julkaisee lehtiä, esimerkiksi Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Uudellamaalla.

Yritysostojen jäljiltä yhtiöllä on tyhjiä painotalo- ja muita kiinteistöjä esimerkiksi Kuopiossa, Lahdessa, Lohjalla ja Porvoossa. Jyväskylässä Keskisuomalaisen pääkonttorin tuntumassa yhtiöllä on runsaasti käyttämätöntä rakennusoikeutta.

– Olemme valmiita rakentamaan, rakennuttamaan, myymään ja vuokraamaan kiinteistöjä, Kangaskorpi tarkentaa.

Ykkösvaihtoehtona on jatkuvien tuottojen hakeminen kiinteistöistä. Esimerkiksi Kuopion entiseen painotaloon on suunniteltu yhtenä vaihtoehtona teknologiapuistoa.

Jyväskylässä yhtiö aloitti kiinteistönjalostuksen jo muutama vuosi sitten, kun Rapala-konserniin kuuluvalle vapaa-aikatukkuri Normarkille rakennettiin ja vuokrattiin toimisto- ja varastotilat.

Mediatalo Keskisuomalaisen toiminnallinen johtamismalli ja organisaatio pohjautuvat ”Yhdessä uudistuen”-strategiaan. Yhteisellä tekemisellä konserni hakee parempaa tehokkuutta ja nopeutta päätöksentekoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .