Kesko, Neste Oil, Valmet ja UPM kestävän kehityksen indeksiin

Neljä suomalaisyhtiötä on valittu maailman johtavaan Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin (DJSI). Yhtiöt ovat kauppakonserni Kesko, öljy-yhtiö Neste Oil, metsäyhtiö UPM-Kymmene ja konepajayhtiö Valmet. Yhteensä indeksiin valittiin 319 yhtiötä.

Kesko valittiin jo 12. kerran Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin DJSI World ja DJSI Europe. Parhaat pisteensä Kesko sai riskien- ja kriisinhallinnasta, vastuullisista toimintatavoista ja toimitusketjun hallinnasta. Uutena aiheena arvioinnissa oli yritysten verostrategia.

Arvioinnissa analysoitiin ensimmäistä kertaa yritysten verostrategiaa. Kesko ylsi tässä toimialansa keskiarvoa korkeammalle. Kesko laajensi veroraportointiaan vuonna 2013 ja raportoi yhteiskuntavastuun raportissaan uusina verolajeina Keskon maksettavat omaisuusverot sekä Keskon edelleen tilitettävät valmisteverot, autoverot ja tullit.

Valmetin toimitusjohtajan Pasi Laineen mukaan valinta Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin osoittaa, että yhtiö tekee paljon asioita oikein, ja että vastuullisuus on kiinteä osa liiketoimintaa.

– Kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti pyrimme viestimään läpinäkyvästi sosiaalisista, ympäristöön liittyvistä ja taloudellisista vastuistamme. Tällainen kolmannen osapuolen tekemä arvio tarjoaa kaikille sidosryhmillemme tehokkaan tavan arvioida kestävän kehityksen saavutuksiamme, Laine sanoo.

UPM listattiin paperi- ja metsäteollisuussektorin parhaaksi yritykseksi Dow Jonesin eurooppalaisessa ja globaalissa kestävän kehityksen indeksissä. UPM on mukana listauksessa kolmatta kertaa peräkkäin.

– Näemme vastuullisuuden kilpailuetuna, ja Biofore-strategia on vahva näyttö sitoutumisestamme kestävään kehitykseen, UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.