Kesko haluaa Vaajakoskelle K-Supermarketin nopeasti

Kesko haluaa K-Supermarketin Jyväskylän Vaajakoskelle nopeasti, sillä alueen keskustassa sijaitsevan tontin asemakaava vahvistui marraskuun lopulla.

– Olemme käynnistäneet myymälän tarkemman suunnittelun. Meillä on valmiudet lähteä liikkeelle niin nopeasti kuin mahdollista, Keskon aluejohtaja Jari Alanen kertoo.

Kokonaisalaltaan noin 2 300 neliön K-Supermarket sijoittuu Urheilutien ja Leppävedentien kulmaukseen ja samassa yhteydessä rakennettava kerrostalo entisen Minituurin eli Kiinteistö Oy Vaajakosken liikekeskuksen paikalle. Asuinrakentamista on tulossa noin 4 700 neliötä. Kiinteistöön on tarkoitus tehdä noin 60 asumisoikeusasuntoa TA-Asumisoikeus Oy:lle.

Marketin alle rakennetaan kaksikerroksinen pysäköintihalli.

Kesko teki investointipäätöksen Vaajakosken K-Supermarketista jo kaksi vuotta sitten, mutta asemakaavan muutoksesta tehty valitus siirsi hanketta. Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi kaavavalituksen lokakuussa.

Kovin nopeasti rakentaminen ei kuitenkaan alkane. Rakennusliike Peabin yksikönjohtaja Timo Riikonen arvioi, että rakentaminen alkaa viimeistään ensi syksynä.

Riikosen mukaan suunnitelmia tarkennetaan vielä.

Lisäksi TA-Asumisoikeus tarvitsee hankkeeseen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) rahoituspäätöksen.

Keskolla on nykyisin Vaajakoskella pieni K-Market.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .