Keskon ruokakauppa kasvoi, muu kauppa väheni

Keskon tulos heikkeni hieman tammi-maaliskuussa. Voitto ennen veroja laski yhtiön osavuosikatsauksen mukaan 16 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 25 miljoonaa euroa.

Keskon ruokakauppa kasvoi alkuvuonna 3,5 prosenttia. Muiden toimialojen myynti laski selvästi vuotta aiemmasta. Liikevaihto laski vajaaseen 2,2 miljardiin euroon, kun se vuosi sitten oli runsaat 2,3 miljardia euroa.

Metsäjätti UPM:n voitto ennen veroja laski 66 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin tulos oli 146 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski 2,5 mrd. euroon.

Teräsyhtiö Outokumpu vähentää viidessä vuodessa enintään 2 500 työpaikkaa. Tänä vuonna Outokumpu vähentää 770 työpaikkaa. Suomessa vähennetään 30 työpaikkaa. Pääosa häviävistä työpaikoista on Saksassa

Outokummun tappio pieneni alkuvuonna 140 miljoonaan euroon edellisvuoden 269 miljoonasta eurosta. Liikevaihto nousi 2,2 miljardiin euroon.

Energiakonserni Fortumin tulos ennen veroja laski tammi-maaliskuussa hieman viime vuodesta ja oli 559 miljoonaa euroa. Viime vuonna samaan aikaan tulos oli 655 miljoonaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.