Keskuskauppakamari: Hyvä veli -verkostot legendaa

Suomalaisten pörssiyhtiöiden toimitusjohtajat eivät Keskuskauppakamarin mukaan päätä vastoin yleistä luuloa toistensa etuisuuksista.

- Se on legendaa, että pörssiyhtiöiden toimitusjohtajat olisivat toistensa hallituksissa päättämässä palkoistaan ja etuisuuksistaan hyvä veli -hengessä. Jos näin on joskus ollut, se on jäänyt historiaan, sanoo Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa järjestön tiedotteessa.

Keskuskauppakamarin selvityksessä ei löytynyt yhtään tapausta, jossa kahden pörssiyhtiön johtoa olisi puolin ja toisin samojen yhtiöiden hallituksissa.

Selvityksen mukaan hallituspaikat eivät myöskään kasaannu samoille henkilöille vaan jakautuvat suurelle joukolle. Vain yhdellä miehellä on viisi hallituspaikkaa ja kolmella neljä hallituspaikkaa. 17 henkilöllä on kolme hallituspaikkaa kullakin.

Keskuskauppakamari on yritysten yhteistoimintajärjestö.

---

Korjattu aiempaa uutista: Keskuskauppakamari korjaa hallituspaikkojen lukumäärää. Yhdellä miehellä on viisi hallituspaikkaa ja kolmella neljä hallituspaikkaa, ei niin, että neljällä miehellä on neljä hallituspaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.