Keskusta jäi pois Portugali-ryhmästä

Aikaisintaan ensi viikon alkupuolella selviää, löytyykö eduskunnasta enemmistöä puoltamaan Portugalin tukemista. Kimmo Sasin (kok.) johtama työryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina.

Keskusta on jättäytynyt pois eduskuntaryhmien yhteisestä työryhmästä. Kansanedustajan Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan puolue on valmis palaamaan keskusteluihin, kunhan tulevan hallituksen puolueet ovat ensin keskenään päässeet yhteisymmärrykseen.

Perussuomalaisia työryhmässä edustava Pietari Jääskeläinen vahvisti työryhmän kokouksen jälkeen, että puolue ei hyväksy tukijärjestelyjä ja aikoo äänestää niitä vastaan.

Sasin mukaan keskusteluja asiasta jatketaan eduskuntaryhmien kesken huomenna ja tavoitteena on, että työryhmän kokoukselle voitaisiin esitellä tiistaina jonkinlainen luonnos.

Tänään puhuttiin Sasin mukaan paljon sijoittajien vastuun tehostamisesta tukiratkaisuissa. Sitä ovat vaatineet näkyvästi erityisesti sosiaalidemokraatit.

Sasi sanoi uskovansa, että sellainen tukijärjestelyjä puoltava ratkaisu voidaan löytää, jonka taakse saadaan eduskunnan enemmistö.

– Kukaan ei ole innostunut tästä, mutta jokainen tietää, mitä seuraa, jos Suomi ei hyväksy. Kysymys on paljolti siitä, millä ehdoilla enemmistö voitaisiin saada, Sasi sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.