Keskusta vastusti rajoituksia kauppojen rakentamiselle

Kokoomus ja vihreät oudoksuvat sitä, että keskusta vastusti kauppakeskusrakentamisen rajoittamista eduskunnan ympäristövaliokunnassa. Valiokunta hyväksyi muutoksen äänin 9–8.

Keskusta haluaa pitää rakentamispäätökset kunnissa ja maakunnissa eikä valtion keskushallinnossa. Asia ei ole myöskään hallitusohjelmassa.

– Tämä ei ole hyvää lainsäädäntöä, että tehdään näin merkittävä osauudistus, kun samalla ympäristöministeriössä valmistellaan isoa kokonaisuudistusta, sanoi valiokunnan keskustalainen jäsen Timo Kaunisto.

Kaunisto torjui käsityksen, että keskustan penseys perustuisi vaalirahoituskuvioihin. Viime eduskuntavaaleissa muutamat kauppakeskusyrittäjät olivat suuria keskustan rahoittajia.

Kokoomuksen ryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz sanoi yllättyneensä keskustan edustajien toiminnasta, sillä kyseessä on hallituksen yksimielinen esitys.

Muutosta on perusteltu ympäristösyillä. Suurten kauppojen haluaan sijoittuvan keskusta-alueille, jotta niihin pääsee kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Näin vältetään autoilua.

Eduskunta päättää lainmuutoksesta täysistunnossa loppuviikosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.