Pienet asiat ovat tärkeitä työpaikalla

Usein pienet asiat ovat tärkeitä työpaikassa. Tammikuussa jyväskyläläisessä Protacon Solutionsissa aloittanut projektipäällikkö Jouko Laaksonen, 42,  arvostaa kahdessa globaalissa yrityksessä työskentelyn jälkeen työpaikan helppoa keskusteluyhteyttä.

– Projektin hallinnan kannalta on unelmatilanne, että kaikki ovat huutomatkan päässä, hän sanoo.

Laaksonen johtaa projektia, jossa tehdään asiakaskunnalle räätälöitävää pilvipalvelua, joka korvaa perinteiset pc-sovellukset. Projektissa on kuusi henkeä Protaconilta ja kaksi ulkopuolista käyttöliittymäsuunnittelijaa.

– Tämä on tosi erilainen kuin aikaisemmat yritykset, joissa olen työskennellyt. Se on yllättänyt positiivisesti, että tekeminen on paljon ketterämpää, Tiedolta tullut Laaksonen kertoo.

– Pystymme toimimaan joustavasti, hän kiittelee.

Projekti alkoi tammikuun puolivälissä. Ryhmän on määrä saada ensimmäinen palveluversio tuotantoon tänä vuonna.

Harjoittelusta vakkariksi

Suunnitteluinsinööri Mikko Tervala, 28, puolestaan on alan vaihtaja. Armeijan jälkeen hän oli muutaman vuoden Jyväskylän Valiolla tuotantotehtävissä, kunnes lähti opiskelemaan insinööriksi. Harjoittelupaikka löytyi vuonna 2011 Protacon Oy:stä, josta hän sai vakituisen paikan viime heinäkuussa. Opiskeluaikana hän teki Protaconin koneturvallisuuspuolella tutkimustyötä. Nykyinen työ on sähkösuunnittelua.

– Otin riskin ja vaihdoin alaa.

Valiolla työskentelystä oli Tervalan mukaan paljon hyötyä. Kiinnostus automaatioon heräsi, sillä Valio on erittäin pitkällä automaation käytössä.

– Valiolla syntyi ajatus, että tämä on ala, jonne haluan.

Työelämä houkuttaa monta opiskelijaa joskus liikaakin, minkä vuoksi opiskelut venyvät tai jäävät kokonaan.

– Halusin valmistua, Tervala kertoo.

Vieressä istuva Protacon Groupin toimitusjohtaja Timo Akselin nyökkäilee tyytyväisenä.

– Pyrimme huolehtimaan siitä, että opiskelijat valmistuvat ajallaan.

Kyse ei ole vain periaatteesta, vaan nykyajan vaatimuksista.

– Suurissa projekteissa pitää kertoa avainhenkilöiden cv:t: (ansioluettelot), ja julkisissa hankinnoissa avainhenkilöiden tutkinnot vaikuttavat pisteisiin, Akselin kertoo.

Säännöllisesti avoimia paikkoja

Protacon-konserni on vuoden alusta palkannut jo kahdeksan henkeä lisää. Viime vuonna rekrytoitiin noin 30 henkeä. Yhdeksällä paikkakunnalla toimiva yritys työllistää jo 200 ihmistä.

– Meillä on haaste löytää työntekijöitä. Tämä kertoo ict-klusterin (tieto- ja viestintäteknologian keskittymän) hyvästä tilanteesta, Protacon-yhtiöihin kuuluvan Protacon Solutionsin toimitusjohtaja Olli Porkholm sanoo.

Hänen mukaansa Jyväskylästä on hyvin tarjolla juuri valmistuneita, mutta yrityksellä on enemmän kokeneempien tekijöiden tarvetta.

Porkholmin mukaan ict-alan mainetta leimaa edelleen Nokian lähtö Jyväskylästä, vaikka töitä on todellisuudessa hyvin tarjolla.

Akselinin mukaan Protacon-yhtiöillä on pulaa pääsuunnittelijatason projektipäälliköistä.

– Meillä on säännöllisesti paikkoja avoinna, hän kertoo.

Jyväskylässä ja muissa isoissa kaupungeissa työntekijöitä saadaan kuitenkin paremmin kuin pienemmissä kaupungeissa.

– Kajaanissa ja Savonlinnassa on vaikea löytää ammattilaisia. Edes kotiseudulla palaajia ei löydy, Akselin ihmettelee.

Hänen mukaansa yritysostoja on tehty siksikin, että yritykseen on saanut kokeneita työntekijöitä.

– Meidän liikevaihtomme kasvoi viime vuonna 23 prosenttia. Kasvu olisi ollut paljon suurempi, jos olisimme saaneet palkattua enemmän ammattilaisia.

Protaconin liikevaihdosta noin 60 prosenttia tulee viennistä. Kun Suomen kilpailukykyä usein epäillään, miten konsernin voi kasvaa?

– Tärkeää on olla joustava ja tunnistaa muutokset mahdollisimman paljon etukäteen. Alueyksiköt ovat lähellä asiakasta, jotta tiedämme, missä mennään, Akselin sanoo.

 

Mikä on Protacon Group?

– Yhdeksällä paikkakunnalla

– Protacon Group on teknologia-alan suunnittelu- ja palveluyritys. Se tuottaa ratkaisuja projektoinnin, tuotannon ja ylläpidon tarpeisiin.

– Konserni koostuu viidestä osakeyhtiöstä. Protacon Groupilla on toimipaikat Jyväskylässä (pääkonttori), Espoossa, Hollolassa, Joensuussa, Kajaanissa, Oulussa, Savonlinnassa, Tampereella ja Vaasassa.Työllistää 200 automaation, sähköistyksen ja informaatioteknologian ammattilaista, joista 131 Jyväskylässä. Asiakkaita ovat erityisesti energia-, metsä- ja konepajateollisuuden ja infrastruktuurialojen yritykset.

– Liikevaihto vuonna 2012 oli 15,4 miljoonaa euroa. Kasvua edellisestä vuodesta kertyi 24,7 prosenttia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .