Keuruun Viikinhovi löysi kumppanin Jyväskylästä

Keuruulaisen hotelli-ravintola Viikinhovin omistajapari Marjut ja Aki Tuikka on palannut vahvasti kehittämään talon toimintoja. Jo kesän mittaan he ovat ottaneet vastuun hotellista, ja juuri solmittujen kauppojen myötä majoituspalvelut laajenevat viereisessä, varuskunnan palvelutalona tunnetussa kiinteistössä.

Viikinhovin ravintolatoiminnan vetäjäksi taas tulee jyväskyläläisen yrittäjän Markku Meriläisen Parhaat pidot. Jatkossa ravintola toimii talvikaudella tilauksesta juhla- ja kokouspaikkana, kesällä se on auki päivittäin. Jatkuvia anniskeluoikeuksia ei enää ole, vaan ne anotaan tapahtumakohtaisesti.

Tuikat kertovat markkinoineensa hotellia jo kesän ajan kansainvälisille markkinoille nettipalveluiden kautta, ja tutustumassa on käynyt muun muassa delegaatio Kiinasta. Talo on täyttynyt kotimaanmatkailijoiden lisäksi maailmalta tulleista turisteista, ja tämän suunnan he luottavat jatkuvankin.

– Luomme Viikinhovista sellaisen kokonaisuuden, että se on kodikas ja ihana paikka sekä asiakkaille että meille itsellemme. Olemme ihastuneita tähän taloon ja sen ympäristöön rantamaisemineen ja teemme tästä taas omanlaisemme, Marjut Tuikka kaavailee.

Aikanaan Keuruun varuskunnan varuskuntakerhona palvelleen Viikinhovin ovat suunnitelleet arkkitehdit Timo ja Tuomo Suomalainen; heidän käsialaansa on muun muassa Temppeliaukion kirkko Helsingissä.

Tuikat ostivat Keurusselän rannalla sijaitsevan kiinteistön ja 6,5 hehtaaria maa-alueita vuonna 2014 ja saneerasivat siitä hotellin, ravintolan ja juhlatalon. Viime aikoina Viikinhovi on ollut vuokralla yrittäjä Milla Rautasella.

– Viikinhovissa on 20 ja palvelutalossa 12 vuodepaikkaa. Kun kaupat palvelutalosta on nyt tehty, alamme kehittää sinne jo aiemmin rakentamiamme huoneita, ja kiinteistön päiväkotipuolesta saattaa tulla aikanaan kotimme, Aki Tuikka kertoo.

Pariskunnan mukaan entisellä varuskunta-alueella on päällä ”hyvä pöhinä”. Infraa on pantu kuntoon, yrityksiä on ilmaantunut, kerros- ja rivitaloissa on satakunta asukasta, ampumaradalla on harjoitus- ja kilpailutoimintaa, ja Keurusselällä veneilleetkin ovat löytäneet tiensä Viikinhovin hiekkarannoille.

Pitopalvelutoimintaa harjoittavan Meriläisen yritys valmistaa juhlia pääasiassa asiakkaiden tiloihin, esimerkiksi seurataloille.

– Viikinhovissa toimimme vastaavalla tavalla kuin nyt Puustellin työkylässä Laukaassa, missä Puustellin Tuki hallinnoi tiloja ja me tarjoamme kokous- ja juhlapalveluja lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin. Puustelliin mahtuu noin 140 vierasta, Viikinhoviin taas 300, joten se mahdollistaa isojenkin tilaisuuksien tekemisen, hän kiittelee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .