Kiina siirtyy 4G-aikaan, verkkolaitteiden kisa kiihtyy

Kiinan teleoperaattorit siirtyvät tänä vuonna 4G-aikaan. Samalla alkaa verkkolaitevalmistajien kilpailu jättimarkkinoista.

Suurimmat siivut Kiinan 1,1 miljardin käyttäjän markkinoista menevät todennäköisesti kotimaisille Huaweille ja pienemmälle ZTE:lle. Huawei nappasi osuutensa myös Euroopan markkinoista viime vuonna.

Ruotsalainen Ericsson on maailman suurin mobiiliverkkolaitteiden valmistaja noin 35 prosentin markkinaosuudella. Huaweilla on 17 prosenttia, Nokia Siemens Networksilla 15 ja Alcatel-Lucentilla 12 prosenttia. 4G-verkkojen ensimmäinen aalto alkoi vuonna 2010, ja suurimmat voittajat olivat Ericsson ja NSN. Myös Samsung lähti markkinoille mukaan.

Kaikki alan toimijat havittelevat pääsyä Kiinan jättimarkkinoille, varsinkin kun kasvun odotetaan muualla jäävän tänä vuonna vaatimattomaksi. Kiinan kolme mobiilioperaattoria China Mobile, China Unicom ja China Telecom aikovat tänä vuonna käyttää yhteensä 345 miljardia yuania (43 miljardia euroa) verkkojensa kehittämiseen. Siihen sisältyy myös sijoituksia nopeisiin 4G-verkkoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.