Kiinan talous kasvoi yli hallituksen tavoitteen

Kiinan talous kasvoi viime vuonna 7,7 prosenttia, kertoo maan tilastovirasto. Bruttokansantuote nousi näin suhteellisesti saman verran kuin toissa vuonna.

Talouskasvu ylitti viime vuonna Kiinan hallituksen tavoitteen, joka oli 7,5 prosenttia. Kasvu on kuitenkin hidastunut selvästi muutaman vuoden takaisesta, jolloin maan talous laajeni yli 10 prosenttia vuodessa.

7,7 prosenttia on pienin luku sitten vuoden 1999.

Kiinan talouskasvun odotetaan hidastuvan tulevina vuosina. Mitä suurempi on bruttokansantuote, sitä vaikeampi on pitää yllä prosentuaalista kasvua.

Tilastoviraston mukaan Kiinalla on edessään vaikeuksia, sillä paikalliset viranomaiset ovat kasvattaneet alueidensa velkataakkaa. Kasvua on haettu rahoittamalla velalla hankkeita, jotka eivät ole taloudellisesti järkeviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.