Kiinteän viitekoron suosio kasvussa

Uudet asuntolainat sidotaan entistä useammin kiinteään viitekorkoon. Suomen Pankin mukaan lokakuussa otetuista uusista asuntolainiosta kiinteään korkoon sidottiin yhdeksän prosenttia, kun kesäkuussa osuus oli vain neljä prosenttia.

Yleisin uuden asuntolainen viitekorko oli kuitenkin yhä 12 kuukauden euribor, ja lainan takaisinmaksuajaksi sovittiin noin 20 vuotta. Uusien asuntolainojen keskikorko oli lokakuussa 2,17 prosenttia eli hieman ylempänä kuin syyskussa.

Yhteensä kotitaloudet nostivat lokakuussa uusia asuntolainoja 1,7 miljardin euron edestä. Summa oli sama kuin syyskuussa, mutta 200 miljoonaa euroa suurempi kuin vuotta aiemmin.

Kotitalouksien talletuksille pankit maksoivat lokakuussa keskimäärin 0,84 prosentin korkoa. Uusien määräaikaistalletusten keskikorko nousi 1,69 prosenttiin, kun se syyskuussa oli 1,58 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.