Kiviniemen vastaus ei riitä oppositiolle

Pääministeri Mari Kiviniemen pahoittelu ja selitys huonosta sananvalinnasta eivät riitä eduskunnan oppositioryhmille. SDP:n ryhmäjohtaja Eero Heinäluoma kertoo, että oppositioryhmät odottavat vielä huomiseen ja arvioivat sitten asiaa uudelleen.

Kiviniemi suututti oppositioryhmät, kun hän syytti niitä eduskunnan keskustelussa epäisänmaallisesta käytöksestä. Oppositioryhmät vaativat yhdessä pääministeriä perumaan puheensa.

Pääministeri Mari Kiviniemi kiistää, että hän olisi väittänyt koko oppositiota ja sen kaikkia kansanedustajia epäisänmaallisiksi.

Kiista syntyi aiemmin päivällä, kun oppositio tivasi eduskunnan keskustelussa tietoa siitä, miten Suomen takausvastuut EU:n talouskriisin hoitamisessa kasvavat.

Kun opposition puheissa alettiin puhua summista, Kiviniemi sanoi, että oppositio vaikeuttaa Suomen neuvotteluasemaa ja käyttäytyy epäisänmaallisesti.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen puolustaa Kiviniemeä. Laaninen kirjoittaa blogissaan, että pääministeri ei voinut paljastaa Suomen neuvottelutavoitteita eurotalouden vakauttamisessa vastaamalla SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kysymykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.