Kolme suurinta pitäisi asuntolainojen verovähennyksen

Kolmen suurimman puolueen eli keskustan, kokoomuksen ja SDP:n puheenjohtajat säilyttäisivät asuntolainojen korkovähennysoikeuden. Joitain tarkistuksia suurimpiin lainoihin tai tuleviin lainoihin pitkällä siirtymäajalla ollaan valmiita kuitenkin tekemään.

Vero 2011 -tapahtuman puheenjohtajatentissä Mari Kiviniemi (kesk.), Jyrki Katainen (kok.) ja Jutta Urpilainen (sd.) vakuuttivat myös pitävänsä tulevalla vaalikaudella kiinni kotitalousvähennyksestä, mutta laman ajaksi tehty korotus halutaan purkaa.

Urpilaisen esitys lapsivähennyksen palauttamisesta sai muilta tyrmäyksen. Kataisen mielestä siitä hyötyisivät myös suurituloiset eikä se olisi oikeudenmukaista. Myös Kiviniemi tekisi mieluummin pienituloisille lapsiperheille suunnatun täsmäkorjauksen.

Tentin kiivaimmat sanailut käytiin SDP:n lupauksesta pitää kiinni 63 vuoden eläkeiästä. Katainen tivasi Urpilaiselta, tarkoittaako se, ettei SDP hyväksy edes sen sisältöistä työmarkkinajärjestön sopimusta.

– Me emme ole mukana sellaisessa hallituksessa, joka seuraavalla vaalikaudella päättää nostaa eläkeikää, Urpilainen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.