Tähän firmaan ei alun perin pitänyt palkata ketään – pieleen meni

Jyväskyläläinen konsepti- ja tuotantotoimisto CreaMentors palkaksi alkuvuodesta kaksi uutta työntekijää ja aloitti tiiviin yhteistyön kolmannen kanssa. Yritys työllistää nyt 11 henkilöä, vaikka alun perin ketään eri pitänyt palkata.

– Olen perustanut 12 yritystä ja myynyt osan niistä pois. Aiemmin omistamani ohjelmatoimisto työllisti 90. Sen jälkeen ajattelin, että keskityn konsultointiin enkä palkkaa muita, yrittäjä Jari Palonen kertoo.

Toisin kävi. Tuoreimman työntekijän, Vilja Laaksosen, 29, Palonen varta vasten soitti töihin.

– Työskentelin yliopistolla, kun sain soiton. Minulla oli ryhmä opiskelijoita ohjattavana, mutta onneksi vastasin, Laaksonen muistelee syksyistä rekrytointia.

Tarve Laaksosen palkkaamiseen syntyi, kun yritys halusi vahvistaa viestinnän osaamista.

– Viljalla on taustalla valtava määrä opintoja ja monenlaista kokemusta, joten päätin soittaa ja kysyä kiinnostusta yhteistyöhön, Palonen kertoo.

Laaksonen valmistui ammattikorkeakoulusta restonomiksi, opiskeli yliopistossa humanististen tieteiden kandidaatiksija filosofian maisteriksi puheviestinnän puolelta ja jäi töihin yliopistolle. Hän hankki myös yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon ja väittelee pian filosofian tohtoriksi.

Työrintamalla Laaksonen on kerryttänyt kokemusta viestinnästä ulkomaita myöten.

Kicksit riittivät

Helmikuussa aloittanut Niko Tuominen, 33, sai paikan liiketoimintaosaamisen sekä kansainvälisten kontaktiensa ansiosta.

– Olen pitkään ollut elämäntapaintiaani ja tehnyt asioita, joista saan kicksejä. Pari viime vuotta se on tarkoittanut kiertämistä Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Tuomisen uraan mahtuu muiden muassa mainostoimisto- ja hyvinvointialan yrityksiä. Tuomisen vanhempi tyttö menee syksyllä kouluun, joten isä halusi rauhoittaa työmatkustamista.

– Täytyi kehittää hommia, joissa saa toteuttaa itseään muualla kuin lentokoneessa, hän sanoo.

Palonen oli tullut vuosien varrella Tuomiselle tutuksi, joten Tuominen ehdotti yhteistyötä konsultoinnin merkeissä.

– Jari sanoi, että puet CreaMentorsin lippiksen päähän ja tulet töihin, Tuominen kertoo.

"Haravoin, kun kuulin firmasta"

Kolmas tulokas, Eero Heikkinen, 53, työskentelee yhteistyössä CreaMentorsin kanssa, mutta työ on niin tiivistä, että hän kuuluu käytännössä samaan porukkaan.

– Haravoin pihalla lehtiä, kun naapuri kertoi Palosen firmasta. Naapurin mielestä meillä olisi voinut olla yhteistä tekemistä, Heikkinen kertoo.

Heikkisellä on vahvat meriitit markkinointiviestinnästä ja graafisesta suunnittelusta suuryritysten kanssa. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Nokian, Veikkauksen ja Stora Enson kanssa.

– Meidän tehtävämme on ajatella asiakkaiden toimintaa uudella tavalla ja kirkastaa yrityksen ilmettä, Eero ja Vilja varmistavat, että sanat ja ilme kohtaavat, Palonen tiivistää.

Tuomisen ja Laaksosen käyntikorteissa lukee bisnesmuotoilija, mutta mitä se tarkoittaa?

– Tavoitteena on synnyttää ja luoda sellaisia uusia ratkaisuja, jotka johtavat yrityksen arvonnousuun. Näin muotoillaan asiakkaan bisnes uudelleen, Laaksonen selittää.

– Yrittäjä kaipaa usein kaikupohjaa ideoilleen. Autan häntä hengähtämään hetken ja ajattelemaan rauhassa toimintaansa. Yleensä yrittäjä keksii itse mitä pitää tehdä, Niko Tuominen kertoo.

"Jyväskylän helmi"

CreaMentors suunnittelee Jyväskylän kaupungin kanssa palvelukonseptia Jyväskylän Lutakon Satamakärkeen. Visioiden mukaan vuonna 2015 Jyväskylän Satamankärjessä on määrä seisoa ympärivuotinen ja elinvoimainen ”kokemiskeskittymä”.

Toimitusjohtaja Palonen ei suostu paljastamaan yksityiskohtia hankkeesta, mutta lupaa, että lopputulos on ainutlaatuinen.

– Olemme tutkineet suomalaisia ja ulkomaisia satamia sekä haastatelleet noin 300 yritystä. Satamankärjessä on mahdollisuudet kasvaa helmeksi, hän toteaa.

 

Mikä on CreaMentors?

– Kasvava konsepti- ja tuotantotoimisto

– Tikkakoskelainen yrittäjä Jari Palonen perusti konsepti- ja tuotantotoimisto CreaMentorsin vuonna 2005.

– Yritys keskittyy olemassa olevan bisneksen parantamiseen ja uusien ideoiden kehittämiseen.

– Palvelulistaan kuuluvat myös alueiden ja kohteiden, toimintamallien ja toimialojen kehittäminen, brändin rakentaminen, viestinnän kehittämisen sekä tapahtumat.

– CreaMentors työllistää 11 henkilöä. Yrityksen pääpaikka on Jyväskylän keskustassa, mutta sillä on myös toimisto Helsingissä.

– Liikevaihto oli viime vuonna noin 800·000 euroa. Tänä vuonna liikevaihto ylittää miljoonan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .