Kolminkertaisesta olympiavoittajasta tuli menestyvä sijoittaja

Samppa Lajusen johtamalla 40 sijoittajan Samla Capitalilla on jo 17 miljoonan euron sijoitukset.

Suomen 2000-luvun menestyneimmästä suomalaisurheilijasta Samppa Lajusesta, 37, on tullut menestyvä sijoittaja. Hän johtaa nyt kiinteistöihin sijoittavaa Samla Capitalia. Kolminkertainen olympiavoittaja kertoo liiketoiminnastaan ensimmäistä kertaa laajassa haastattelussa sunnuntain Keskisuomalaisessa.

Samla Capitalista tuli viimeistään kesäkuussa merkittävä kiinteistösijoittaja, kun sen rahasto osti Vaasan keskustasta ison liike- ja toimistokiinteistön. Samlan rahaston taustalla on 40 ammattimaista sijoittajaa ja 17 miljoonan euron sijoitukset. Lajunen on yksi omistajista.

– Olen laittanut rahastoon merkittävän summan omaa rahaa, hän kertoo.

Alku on ollut hyvä, sillä alkuperäinen tavoite oli sijoittaa kymmenen miljoonaa euroa tämän vuoden loppuun mennessä. Kymmenen prosentin tuottotavoitekin on alussa ylittynyt roimasti, sillä Samlan rahaston ensimmäisen yhdeksän kuukauden tuotto oli 17,63 prosenttia.

Samla Capitalin tavoitteena on sijoittaa viidessä vuodessa huikeat 100 miljoonaa euroa: puolet toimitiloihin ja puolet asuntoihin myöhemmin perustettavan asuntorahaston kautta.

Lue Samppa Lajusen haastattelu sunnuntain lehdestä. Juttu on Keskisuomalaisen tilaajien luettavissa myös verkosta jutun alta ja tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Intohimo veti olympiavoittaja Samppa Lajusen sijoittajaksi