Kommentti: Älä nyt mokaa, TeliaSonera

Teknologiauunot ovat odottaneet Applen iPhonen 3G-versiota ja sen saapumista Suomeen kieli pitkällä. Eikä odotus ole aivan katteetonta. Ainakin puhelimen edellisen version, jota ei myyty täällä lainkaan, perusteella yhdenkään nokialaisen käytettävyys ei pääse lähellekään iPhonea.

Apple on vahvoilla erityisesti puhelimensa täysin ylivoimaisen verkkoselailun ansiosta. Teknisesti edistynyt ja samalla helppokäyttöinen iPhone voisi nousta todelliseksi menestykseksi myös Nokian kotimaassa.

Varsinkin Applen hinnoittelu miellyttää. Puhelin maksaa 199 dollaria, vain puolet vanhempaan iPhone-malliin verrattuna. Toiveet kohdistuvat nyt iPhonea Suomessa myyvään TeliaSoneraan.

Todennäköisesti operaattori suostuu kauppaamaan iPhonea vain yhdessä liittymäpakettiensa kanssa. Mutta hei pliis, älkää mokatko hommaa ja pakottako kuluttajia ostamaan himoitun laitteen kanssa älyttömän kalliita puhepaketteja.

Ei ole teidänkään etunne, että ihmiset alkavat raahata puhelimensa ulkomailta - sieltä kyllä löytyy enemmän tai vähemmän hämäriä pajoja, jotka osaavat purkaa iPhonejen operaattorilukitukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.