Kommentti: Nyt teollisuus ei synkistele, vaan kertoo hyvä uutisia Keski-Suomeen

Teollisuus investoi Keski-Suomeen kiitettävästi, vaikka talouteen ennustetaan maailmalla ja tietysti myös meillä synkempiä vuosia.

Valtran laajennus on jo toinen teollisuuden iloinen investointiuutinen tällä viikolla. Keskisuomalainen kertoi alkuviikosta, että kartonki- ja paperikoneiden valmistaja Valmet investoi Jyväskylän Rautpohjan-tehtaaseen yli viisi miljoonaa euroa.

Myös pienemmät metallialan yritykset luottavat tulevaisuuteen. Useat yhtiöt ovat laajentaneet tilojaan tai rakennuttaneet kokonaan uudet tilat parin vuoden sisällä.

 

Myös metsäteollisuus on kertonut hyviä uutisia maakuntaan tässä kuussa. Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board tiedotti puolitoista viikkoa sitten perustavansa Äänekoskelle osaamiskeskuksen, joka keskittyy kartonki- ja pakkausinnovaatioihin.

Loppuvuodesta Äänekoskelle valmistuu Metsä Springin ja Itochu Corporationin teollinen koelaitos, joka alkaa valmistaa tekstiilikuitua paperisellusta vuoden 2019 lopussa. Se ja Jyväskylässä tekstiilikuitua kehittävän Spinnovan koelaitos voivat poikia valtavat markkinat.

Eikä ole vielä kuukauttakaan siitä, kun hirsitalovalmistaja Honkarakenne kertoi investoivansa Karstulassa 5,2 miljoonaa euroa tuotantolinjastonsa uudistamiseen.

 

Teollisuuden työpaikoilla on edelleen iso merkitys leivän tuojana ja hyvinvoinnin rahoittajana, vaikka palvelujen rooli on kasvanut pitkään.

Vaikka kaikki investoinnit eivät lisää työpaikkoja, ne turvaavat yritysten tulevaisuutta – ja työpaikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.