KoneAgria-näyttely alkoi Jyväskylässä – bussilasteja Rovaniemeltä asti

Maatalouskoneiden ja -laitteiden erikoisnäyttely KoneAgria alkoi torstaina Jyväskylän Paviljongissa. Esittelyosastoja Paviljonkiin on rakennettu pari sataa.

Näyttelypäällikkö Marko Toivakan mukaan on viitteitä siitä, että maatalouskaupan aallonpohja on nähty ja kaupankäynti on vilkastumaan päin.

– Kaikki käytettävissä oleva sisä- ja ulkotila on myyty, ja lisää katettua tilaa on saatu 2000 neliön telttahallista, kertoo Toivakka.

Torstain aikana kävijöitä on saapunut eri puolilta Suomea.

– Keski-Suomen lisäksi Pohjanmaalta, Savosta, Kainuusta, Pirkanmaalta ja Hämeestä, mutta busseja on tullut myös Rovaniemeltä ja Helsingistä asti, sanoo Toivakka.

Hänen mukaansa KoneAgrian näyttely toimii maatalousyrittäjille vertailupaikkana tilanteessa, jossa tilalle suunnitellaan uusia investointeja, sillä näyttelyssä ovat paikalla käytännössä kaikki alan kotimaiset myyjät. Lisäksi pienempiä ostoksia tehdään paikan päällä.

Näyttelyssä julkaistaan myös alan uutuuksia. Tänä vuonna esittelyjen painopiste on nurmituotannossa ja karjataloudessa. Seminaareissa ja tietoiskuissa käsitellään yhteisnavetan perustamista, maatilan yhtiöittämistä, maaperätietoutta, maitotaloutta, maatalouskoneiden turvallisuutta ja pihvilihan tulevaisuutta.

KoneAgria-näyttely kestää lauantaihin 8.10. asti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .