Koneyrittäjät: Investointivaraus auttaisi raskaasti investoivaa alaa

Investointivaraus tarkoittaa, että yritys voi tehdä verotettavasta voitostaan varauksen, jolloin sen ei tarvitse maksaa siitä veroa.

Konealan yritykset investoivat paljon suhteessa niiden liikevaihtoon ja tarvitsevat keinoja investointien pitkäjännitteiseen suunnitteluun. Koneyrittäjien liiton tuore tulosselvitys viime vuodelta paljastaa koneyritysten korkean investointitason. Selvityksessä mukana olleet 635 yritystä investoivat noin 88,5 miljoonaa euroa konekalustoon, rakennuksiin ja muihin hyödykkeisiin. Se on noin 14 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

– Mahdollisuus investointivaraukseen auttaisi tasaamaan suhdannevaihteluita, sanoi Koneyrittäjien puheenjohtaja Asko Piirainen FinnMETKO 2016 -näyttelyssä.

Investointivaraus tarkoittaa, että yritys voi tehdä verotettavasta voitostaan varauksen, jolloin sen ei tarvitse maksaa siitä veroa. Varaus on käytettävä investointiin tietyn ajan kuluessa. Mikäli näin ei tehdä, voitosta maksetaan veroa. Investointivaraus on kirjattu nykyiseen hallitusohjelmaan.

Koneyrittäjien liitto on 2 500:n energia-, maarakennus- ja metsäkonealan koneyrittäjän edunvalvonta- ja työmarkkinajärjestö.

Lähde: Koneyrittäjät

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.