Korealaiset sitoutuivat risteilyaluksien rahoitukseen

Turun-telakalla rakenteilla olevien TUI-risteilyalusten rahoitus on varmistunut. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan rahoituksen epävarmuudet on ratkaistu ja osapuolet ovat vahvistaneet sitoumuksensa.

Tämä tarkoittaa, että telakkayhtiö STX Finlandin korealainen emoyhtiö on saanut ratkaistua rahoitukseen liittyvät epävarmuutensa. Taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut emoyhtiö saa pankeilta hätälainaa yli 400 miljoonaa euroa, josta neljännes on jo maksettu.

STX:n Suomen-telakoiden toiminnan on pelätty keskeytyvän rahoitusongelmien vuoksi. Korealainen emoyhtiö on kuitenkin vakuuttanut, että Turun ja Rauman telakat ovat turvassa.

Valtion vastuut rahoituksessa pysyvät ennallaan. Valtio on sitoutunut myöntämään yhteensä 31 miljoonaa euroa laivanrakennuksen innovaatiotukea ja hankkimaan Turun maa-alueen omistukseensa. Rahoituksen muiden osapuolten vastuut ovat liikesalaisuuksia.

Risteilijöiden on tarkoitus valmistua vuosina 2014-2015.

Turun telakan varapääluottamusmies Juha Jormanainen on tyytyväinen päätökseen. Hän uskoo, että tammikuussa aloitettuja yt-neuvotteluja päästään nyt jatkamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Antti Rinne ei enää kelvannut Keski-Suomen yrittäjille: Filosofi Maija-Riitta Ollila korvaa väistyvän pääministerin

Jyväskyläläisyhtiön musiikkipalvelu nousi Kiinassa vaikeuksien kautta miljoonasuosioon

Telemarkkinointiyhtiö avaa toimipisteen Jämsään – alalla työskennelleet houkuttelivat yritystä tulemaan Jämsään ja työllistämään heidät

Suomalaisfirmoille olisi tilaa Thaimaan yritysmaailmassa – "Mainettaan parempi maa, joka Aasian markkinoilla toimivan yrityksen kannattaa ehdottomasti tarkistaa"

Antti Määttä vaatii Tampereelta toimia paremman ratayhteyden saamiseksi Jyväskylään – kaksoisraide hyödyttäisi molempia kaupunkeja

Pääseekö duunari pitkälle vapaalle vai juhliiko vain pomokerroksen väki? – Kahdella vapaapäivällä voi tänä jouluna saalistaa 9 päivän miniloman

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Ruotsalainen Ericsson suostuu maksamaan yli miljardi dollaria sopiakseen korruptiosyytökset

Säästövaihde silmässä joulun kulutusjuhlaan – Nordean kyselyn mukaan suomalaiset pyrkivät leikkaamaan sata euroa viime joulun menoista

Puukauppa hiljenee huipusta – kantorahatulot pienenevät Keski-Suomessa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.