Korpilahden Neste on 23-vuotiaalle Krista Penttiselle tuttu jo lapsuudesta – nyt hänestä tulee todennäköisesti Suomen nuorin huoltoasemayrittäjä

Krista Penttinen jatkaa eläkkeelle jäävän Markku Lahtosen työtä.

Krista Penttisestä, 23, tulee todennäköisesti Suomen nuorin huoltoasemayrittäjä. Hän ottaa maanantaina ohjat Korpilahden Nesteellä.

Krista Penttisen ja hänen äitinsä Katri Penttisen omistama Södpen Oy on ostanut perinteisen huoltoaseman Ysitien varresta Markku Lahtoselta, 60, joka jää eläkkeelle.

– Itse asiassa Korpilahden Neste on lapsuudesta minulle hyvin tuttu paikka, sillä isäni Erkki Penttinen omisti paikan enne Lahtosta. En viihtynyt aina päiväkodissa ja isä otti usein minut ja siskoni mukaan työpaikalle, Krista nauraa.

Muutoinkin huoltoasemat ovat tulleet tutuiksi yrittäjäperheen lapselle, sillä hänen isänsä on ollut yrittäjänä myös Jyväskylässä Pitkäkadun Nesteellä ja Äänekoskella Lintulahden Nesteellä. Nykyisin hän omistaa Keljonkankaan Teboilin.

– Minä työskentelin siellä viimeksi kuluneet viisi vuotta ja sain aika vapaa kädet tehdä töitä. Ilman tuota kokemusta en olisi uskaltanut ryhtyä yrittäjäksi näin nuorena. Tiedän myös, että voin kysyä neuvoa aina isältä ja häntä parempaa neuvoantajaa onkin vaikea kuvitella.

Krista Penttinen kertoo, että hän aikoo kehittää yritystään asiakaslähtöisesti.

– Kuuntelen asiakkaiden toiveita herkällä korvalla. Minulta on toivottu esimerkiksi uusia pöytiä terassille ja aion uusia ne.

Ensimmäinen suuri uudistus on lounastarjoilun aloittaminen noutopöydästä syyskuun aikana.

– Olen valmistunut kokiksi ammattikoulusta ja aion osallistua itse myös ruuan valmistukseen. Luvassa on kotiruokaa, joka sopii kaikille lapsista mummoon ja ukkiin.

Huoltamon yhteydessä on Scanburger-ravintola, joka jatkaa toimintaa vanhaan malliin.

Korpilahden Neste työllistää kahdeksan naista, jotka kaikki jatkavat uuden yrittäjän palveluksessa.

– Täällä on kokenut ja oikein hyvä porukka. Kaikki ovat olleet töissä jo pitkään ja saan heiltä aluksi varmasti paljon tukea ja neuvoja käytännön asioissa.

Aiemmin kun autojen huolto ja polttoaineen myynti olivat asemien päätoimintaa, niin lähes kaikki yrittäjät olivat miehiä.

– Nykyisin huoltoasemilla palvellaan enemmän ihmisiä kuin autoja ja naisyrittäjienkin määrä on lisääntynyt.

Eniten uutta yrittäjää on yllättänyt alussa vaadittavan paperityön määrä.

– Olen täytellyt hirveät määrät erilaisia papereita ja lupahakemuksia. Nyt paperityöt on kuitenkin tehty ja voin keskittyä täysillä huoltoaseman pyörittämiseen.

Krista Penttinen on varautunut tekemään pitkää päivää, mutta pelkästään työlle hän ei aio elää.

– Minulla on ollut tapana käydä ulkomailla kerran vuodessa ja matka on varattu jo ensi talveksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .